skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Endometriose

Doorbraak in onderzoek naar Endometriose

Endometriose

Endometriose is een aandoening waarbij baarmoederslijmvlies niet alleen in de baarmoeder zit maar ook daarbuiten; op de darmen, in de buikholte. Dit kan voor heel nare klachten zorgen en geeft over het algemeen ook veel pijn. Soms vindt de behandeling plaats met hormonen die eierstokken uitschakelen, waardoor je overgangsklachten kunt krijgen. De endometriose stichting is heel hard bezig om erkenning voor al deze klachten te krijgen bij het grote publiek en vooral ook bij artsen. Er moet meer bekend zijn over endometriose. We willen meer onderzoeken, zodat er betere behandelingen zullen komen voor vrouwen met deze aandoening. Het gaat om ongeveer 500.000 vrouwen in Nederland.

Doorbraak gemeld

Ons oog viel op dit nieuws over endometriose; een doorbraak in onderzoek door Australische wetenschappers.

Overgangsconsulenten VVOC

Overgangsconsulenten zijn zorgverleners met een specialisatie, die ook andere vrouwen goed kunnen helpen. Denk aan vrouwen die nog niet in de overgang zijn, vervroegd in de overgang zijn, of andere vrouwenaandoeningen hebben. Ook als je partner meer wil weten over de overgang, kun je een afspraak maken met z’n tweeën.

 

Foto: Sora Shimazaki

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.