skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Vrouwen Werken Samen

Consortium Over de Overgang

Een consortium? Wat is dat en wat heeft dat met de overgang te maken?

Het kan je niet ontgaan zijn, er is meer aandacht de laatste jaren voor de overgang. Steeds meer mensen weten dat de overgang gewoon een levensfase is, die elke vrouw doormaakt. En dat lacherig doen of het niet over overgangsklachten hebben, niemand helpt.

In de media is er meer aandacht voor de overgang.

Achter de schermen is er ook veel te doen geweest. Daar hebben we mooi nieuws over te vertellen. De VVOC doet mee in een nieuw samenwerkingsverband, een consortium, over de overgang.

Kennis over de overgang

In grote lijnen; veel meer mensen moeten weten wat de levensfase ‘de overgang’ betekent, en hoe je deze zo goed mogelijk doorkomt. Daarvoor is gericht onderzoek nodig, en ook één plek waar je terecht kunt met vragen. Of je nu huisarts, vrouw in de overgang, HR-afdeling of staatssecretaris bent. Goede info, voor iedereen.

Menopause Consortium

Een aantal partijen hebben de handen ineen geslagen en werken mee in een nieuw consortium. Het consortium wil dat we samen sterker komen te staan,. We willen allemaal onderzoek naar, acceptatie van en breed gedragen kennis over behandelingen. Belangrijk nieuws; de overheid heeft de subsidie die hiervoor was aangevraagd toegekend! Zo kan het Menopause Consortium stappen zetten voor een betere behandeling voor vrouwen in het algemeen, vrouwen in de overgang, of vrouwen die vervroegd in de  overgang raken. Het woord Menopause komt van de middelste van de drie fases die de overgang kent, en wordt in het Engels ook veel gebruikt.

Vereniging Overgangsconsulenten werkt mee samen in het consortium

Wat is de VVOC? Wij zijn gediplomeerde overgangsconsulenten. We waren al verpleegkundige, verloskundige of fysiotherapeut en hebben ons gespecialiseerd met een HBO+ opleiding. We werken samen in de vereniging van overgangsconsulenten (VVOC) in heel Nederland. Soms  werken de VVOC overgangsconsulentes in een eigen praktijk, soms in een samenwerkingsverband en ook op een menopauzepoli in een ziekenhuis.

Wil je meer weten over het consortium? Check de nieuwe site en volg de VVOC voor nieuws op Linkedin, Facebook of Instagram.

menopauseconsortium.org

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.