skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Innerlijke onrust

Innerlijke onrust is een veel gehoorde klacht tijdens de overgang. Maar wat is dat nou …. ? Het is soms lastig te omschrijven. De vrouwen op onze consulten omschrijven het als een groot onbehagen. Het gevoel dat je iets moet maar je weet niet wat. Je bent gespannen en weet soms niet eens waarom. Je hart klopt sneller, je spieren zijn gespannen, een onbestemd gevoel in de buik. En het allerergste: je weet gewoon niet meer hoe te ontspannen.

Oorzaken van innerlijke onrust

Innerlijke onrust kan diverse oorzaken hebben die wel of niet met de overgang samenhangen. Het heeft vaak een reden. Spelen er emoties uit het verleden, zijn er teveel prikkels, kun je misschien niet goed bij je gevoel komen of wil je altijd alles maar perfect doen? De redenen zijn divers.
Maar ook je leefstijl kan bijdragen aan dat onrustige gevoel. Te weinig rust in je dagpatroon, ongezond eten en weinig lichaamsbeweging geven meer onrust.

Maar al weet je de oorzaak, dan nog is het lastig het probleem op te lossen, zeker alleen. Dan is het des te beter om je eens een spiegel voor te laten houden. Hoe reageer je op problemen, hoe kun je omgaan met die gevoelens.

Een Overgangsconsulent kan je hierbij helpen of desgewenst adviezen geven waar je gespecialiseerde hulp kan vinden.

De consulten worden vaak vergoedt vanuit de aanvullende zorgverzekering. Wil je weten wat je vergoed krijgt, check dan je verzekering hier.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.