skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Vijf podcasts getipt

Tips! Vijf podcasts over de overgang

Via je telefoon kun je eenvoudig podcasts beluisteren, maar welke kies je uit het enorme aanbod uit? Wij maakten een selectie uit podcasts die je bijpraten over de levensfase die alle vrouwen meemaken: de overgang.

1. ‘Opvliegers’ is een serie van zeven afleveringen, oorspronkelijk als radioprogramma uitgezonden op Max en NPO Radio 1. Gemaakt door Elles de Bruin, met medewerking van onder andere gynaecoloog Dorenda van Dijken, en verpleegkundig overgangsconsulent Jos Teunis.

> Opvliegers 7 afleveringen

2. Een van de afleveringen van ‘Gek op Stress’ heet Stress en de overgang: Wat hebben stress en overgang met elkaar te maken? Deze aflevering beluister je eenvoudig via:

> Stress en de overgang 1 aflevering

3. Suzanne Rethans neemt een hele serie op over de overgang. Er verschijnt regelmatig een nieuwe aflevering. Ze interviewt bekende namen als Dorenda van Dijken van de Dutch Menopause Society, maar ook andere gynaecologen in haar podcast genaamd: ‘We zijn toch niet gek?

> We zijn toch niet gek? Afl. 1 lopende serie

4. Een bittere pil is de vervroegde overgang. Bij een procent van de vrouwen begint de overgang namelijk al (ver) voor haar veertigste en bij 5 procent van de vrouwen oor haar 45ste. De vervroegde overgang POI/POF, zien deze vrouwen zelf vaak niet aankomen. Deze podcast heeft de toepasselijke naam: ‘Het noorden kwijt’

> Het noorden kwijt Podcast lopende serie

 

5. Wanneer begint de overgang eigenlijk? VVOC lid en verpleegkundig overgangsconsulent Stef Boes vertelt erover in deze aflevering van de podcast over gendergelijkwaardigheid: VanZij.

> vanZij afl. 10 Een aflevering

Overgangsconsulenten VVOC

Overgangsconsulenten van de VVOC werken vaker mee aan uitzendingen… maar wij kennen zelf niet alle podcasts die er zijn! Heb jij nog tips? Aanvullingen op dit lijstje zijn van harte welkom. Zet je je tips onder het bericht op Linkedin? Dan maken we samen een up-to-date lijst van podcasts.

Dit is de site van samenwerkende overgangsconsulenten. Hier kun je een test doen, informatie vinden over symptomen en nog veel meer lezen.  Ook kun je zien bij welke consulent een consult in jouw buurt mogelijk is.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.