skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

06-46993444 info@overgangsconsulente.com

De Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten (VVOC) is een onafhankelijke professionele organisatie van en voor de (Verpleegkundig/Verloskundig) Overgangsconsulenten.

Wij zijn dus geen bedrijf met winstoogmerk maar een groep medische professionals die de kwaliteit van onze dienstverlening waarborgen. Alle aangesloten leden zijn actief lid en dragen bij aan de ontwikkeling van het beroep Overgangsconsulent.

Wij hebben een bestuur, vastgelegde statuten, een klachtenprocedure en werken volgens gestandaardiseerde protocollen. We voldoen aan alle eisen die ervoor zorgen dat wij zelfstandig in onze praktijken mogen werken. Dit alles om ervoor te zorgen dat de vrouw in de overgang de aandacht krijgt die zij verdiend en nodig heeft.

Opleiding Overgangsconsulent

Een (Verpleegkundig/Verloskundig) Overgangsconsulent is altijd BIG geregistreerd (volgens wettelijk artikel 3 van de BIG wet). Daarnaast zijn er overgangsconsulenten met een afgeronde opleiding Medische Basiskennis  (CIPION geaccrediteerd). Daarnaast hebben zij een aanvullende opleiding speciaal gericht op de overgang. Deze opleiding tot overgangsconsulent wordt verzorgd door het Erasmus MC.

De Overgangsconsulenten, aangesloten bij de VVOC, worden door vrijwel alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed indien u aanvullend verzekerd bent. Controleer hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekering. De vergoedingen van uw verzekeraar hebben geen invloed op uw eigen risico.

U kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken bij de Overgangsconsulenten. Bij een afspraak op een menopauzepolie in het ziekenhuis is een verwijzing van een huisarts of Arbo-arts nodig

De algemene voorwaarden voor de praktijkvoering van de overgangsconsulente treft u hier.

Back To Top