skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

De Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten

De Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten (VVOC) is een onafhankelijke professionele organisatie van en voor de (Verpleegkundig/Verloskundig) Overgangsconsulent.

Wij zijn dus geen bedrijf met winstoogmerk maar een groep medische professionals die de kwaliteit van onze dienstverlening waarborgen. Alle aangesloten leden zijn actief lid en dragen bij aan de ontwikkeling van het beroep Overgangsconsulent.

Wij hebben een bestuur, vastgelegde statuten, een klachtenprocedure en werken volgens gestandaardiseerde protocollen. We voldoen aan alle eisen die ervoor zorgen dat wij zelfstandig in onze praktijken mogen werken. Dit alles om ervoor te zorgen dat de vrouw in de overgang de aandacht krijgt die zij verdiend en nodig heeft.

Wat doet een overgangsconsulent?

Een overgangsconsulent aangesloten bij de VVOC geeft onafhankelijk advies aan vrouwen in de overgang. Zij coacht vrouwen naar een nieuwe levenstijl en stelt samen met de vrouw een behandelplan op.

Overgangsconsulenten van de VVOC werken altijd volgens een onafhankelijk protocol. Daarom worden zij ook vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Opleiding Overgangsconsulent

Een Overgangsconsulent van de VVOC is altijd BIG geregistreerd (volgens wettelijk artikel 3 van de BIG wet). Zij hebben een aanvullende HBO opleiding overgang afgerond.  De enige opleiding erkend door DMS en NVOG. Kijk voor meer informatie op onze opleidingssite.

Om de kennis up to date te houden is er een bijscholingsplan en moeten overgangsconsulenten zich bijscholen.

Zorgverzekering

De Overgangsconsulenten, aangesloten bij de VVOC, worden door vrijwel alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed indien u aanvullend verzekerd bent. Controleer hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekering. De vergoedingen van uw verzekeraar hebben geen invloed op uw eigen risico.

U kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken bij de Overgangsconsulenten. Bij een afspraak op een menopauzepoli in het ziekenhuis is een verwijzing van een huisarts of Arbo-arts nodig

De algemene voorwaarden voor de praktijkvoering van de overgangsconsulente treft u hier.

Logo VVOC, vereniging verpleegkundig overgangsconsulenten
Back To Top