skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Logo H3 Netwerk

Hoe je Hoofd, Hart en Hormonen samenwerken

Hoe je Hoofd, Hart en Hormonen samenwerken

Wanneer je een vrouw bent, is het extra belangrijk dat je klachten in samenhang worden gezien. Een drietal artsen; psychiater, cardioloog en gynaecoloog, hebben daarom de handen ineengeslagen en het H3 netwerk opgericht.

Overgangsjaren: hoe zit het met, hormonen, hart en hoofd?

Tijdens de overgangsjaren kunnen vaker hart- en vaatziekten ontstaan. Hartkloppingen zijn bijvoorbeeld soms onschuldig maar niet altijd. De bloeddruk kan toenemen en cholesterol kan stijgen. Een vrouwenhart kan andere problemen geven dan een mannenhart. Er is ook een relatie tussen onze psyche, hartaandoeningen en overgangsklachten. Ook interessant over Hoofd, Hart en Hormonen is dit artikel van Wies via Blow.

Volgtip: H3-netwerk

Omdat de samenhang tussen de hormonen, hart en hoofd voor vrouwen zo belangrijk is, is de VVOC erg blij met het H3-netwerk initiatief. De samenwerking met het H3 netwerk is heel waardevol, zo kunnen we veel vrouwen de juiste zorg bieden. Dit was de volgtip van de VVOC, de vereniging overgangsconsulenten. Wij zijn allen allen BIG geregistreerd met een specialisatie op HBO+ niveau.

Vereniging Overgangsconsulenten

Wil je een afspraak maken met een overgangsconsulent? Neem contact op. Kijk ook eens bij tarieven of doe de test: “Ben ik in de overgang?”

 

.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.