skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Zomerspecial de Overgang

Zomerspecial de Overgang

De VVOC verspreidt graag kennis over de levensfase die alle vrouwen meemaken: de overgang.

De overgangsjaren sluiten je vruchtbare levensfase af. Het betekent dat je steeds minder gaat menstrueren en dat je lichaam de hormonen die horen bij je cyclus, uiteindelijk niet meer zal aanmaken. Gemiddeld duurt de overgang 7 jaar en het komt voor tussen het veertigste en zestigste levensjaar. Sommige vrouwen hebben er amper last van, anderen hebben uiteenlopende overgangsklachten.

Wij zijn overgangsconsulenten en merken dat vrouwen soms nog lastig over deze levensfase durven te praten. Wil je helpen? Misschien kun je een van deze posters ophangen? Lees jezelf slim, en gun het je collega’s ook.

Posters Overgang

Ken jij deze posters al? Overgangsconsulenten hangen ze vaak op hun spreekkamerdeur, of bij de koffieautomaat of op de koelkast. Download en print Leefstijltips, Stopen met roken, Wist je dat… over onze beroepsvereniging VVOC.

Dossier Overgang

Verder lezen, check dit dossier bij NRC.

Jij en de overgang

Meer informatie en een test op deze gezamenlijke website van de beroepsvereniging van overgangsconsulenten Nederland. Zoek op welke consulent je in jouw buurt kunt benaderen.

 

Foto: Andrea Piacquadio

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.