skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

WEEK VD OVERGANG '22

Wrap-Up week van de overgang 2022

Wat was er veel aandacht in de media voor het lichaam van de vrouw, in de week van de overgang 2022.

Wij zijn blij voor elke vrouw die nu iets meer is komen te weten over haar lichaam in deze levensfase. De puberteit duurt een paar jaar en de overgang ook. Het hoort er gewoon bij 💪🏽

Wist je dat we op Linkedin wekelijks een artikel zetten? Deze week gaat dat over het bijhouden van je cyclus. Leer je dochters om hun cyclus bij te houden, daar zijn prachtige apps voor. Je kunt ook in te vullen kalenders downloaden of iets in je agenda zetten.

Houd zelf ook je cyclus bij, dan kun je gemakkelijker terugkijken en vergelijken als het onregelmatig wordt.

Wist jij dat het woord Menopause, gaat over precies 1 dag? Als je een jaar lang niet gevloeid hebt, heet de dag na dat jaar de Menopause. (dus 366 dagen na je laatste menstruatie). De dag na deze dag start weer de derde en laatste fase van de overgang; de post-menopause.

Wist jij ook dat de gemiddelde vrouw een langer deel van haar leven ná de menopause leeft dan de periode ervoor? De gemiddelde leeftijd gaat omhoog, en dat betekent dat vrouwen rekening moeten houden met de gevolgen. Je hormonen beschermden je en omdat je hormoonspiegel verandert zijn er zaken waar je rekening mee kunt houden in je levensstijl en je voeding. Zo blijf je zo lang mogelijk gezond. Je kunt je cyclus bijhouden in een app, (zorg dat je niet via facebook inlogt) of op papier.

In de week van de overgang was er veel aandacht voor de overgang, we maakten een selectie en een wrap-up filmpje. Kijk hier de wrap-up film!

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.