Skip to content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Spreekkamer Met 2 Vrouwen

Kan je de overgang overslaan?

  • redacteur
  • Nieuws

“Kan ik die overgang niet overslaan?”

-Sommige vrouwen slikken de pil langer door of nemen een spiraaltje in de hoop dat ze de overgang zullen overslaan, of uitstellen.

-Sommige vrouwen weten niet welke klachten bij de overgang horen.

-Sommige vrouwen hebben zwaardere klachten dan andere.

Het is soms een hele worsteling met ‘Wat kan ik verwachten, en waar kan ik in sturen?’ Overgangsconsulenten van de VVOC hebben een uur de tijd voor een consult met jou. We helpen je ‘omdenken’. Wij zijn professionele zorgverleners van beroep, met een extra bijscholing. Overgangsconsulenten die bij de VVOC zijn aangesloten waren al verpleegkundige of verloskundige en hebben er een HBO+ opleiding bijgedaan.

Je hoeft niet zo in gevecht met jezelf te gaan, wij zullen je helpen om de zin van de overgang te helpen zien. Heel vaak horen we van vrouwen terug dat er kwartjes op hun plaats vallen als ze eenmaal weten waar ze op kunnen letten. En vervolgens weet je dan ook beter wat je kunt doen.

Gun jezelf een overgangsconsult, of vraag je HR afdeling of MR om een workshop met een overgangsconsulent te organiseren. Dat maakt de overgang bespreekbaar op de werkvloer, en met kleine aanpassingen behoud je zo je personeel in én na deze levensfase. Lees verder over symptomen, doe de test en kijk welke verpleegkundig overgangsconsulent in jouw buurt spreekuur houdt.

Foto: Alex Green

redacteur

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.