skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Een Vrouw Van Middelbare Leeftijd In Een Verpleegstersshirt, Blikt Zelfbewust De Camera In

Hoi Linda, wij zijn overgangsspecialisten

Hoi Linda, wij zijn overgangsspecialisten

Heb je de nieuwe Linda al gezien? Die cover! Die wanhoop! Wij hebben het artikel gelezen, en hebben een kleine aanvulling; ‘Ga in godsnaam naar een arts’, zegt Linda. Wij zeggen; ‘Je kunt ook naar een verpleegkundig overgangsconsulent in jouw buurt.’

Overgang kruipt uit taboesfeer

Linda de Mol heeft een aantal jaar geleden met een opmerking over de overgang deze onbedoeld extra in de taboesfeer geduwd. Nu komt ze daar van terug, gelukkig! Want wat wij als overgangsconsulenten al jaren doen is zorgen dat vrouwen over “hun overgang” durven te praten met elkaar.

Hoe meer we over de overgang praten en lezen, hoe beter vrouwen die veel klachten ervaren zich gesteund voelen en hulp zullen zoeken.

En hoezo niet sexy? Vrouwen van zekere leeftijd kunnen dan wel een periode minder zin hebben in seks of andere vormen krijgen waardoor zij zich onzeker voelen. Dat je lijf verandert wil niet zeggen dat je niks meer waard bent, laat staan niet sexy, het is maar net welk label je er op plakt… Dus goed bezig met deze uitgave, Linda de Mol!

Dank aan LINDA dat de overgang nu wél beter besproken kan worden, daar doen overgangsconsulenten flink hun best voor. En als je iemand van 30 of 40 treft die zegt dat het allemaal wel meevalt? Ach ja, heel vaak weten mensen pas wat iets is, als ze het zelf meegemaakt hebben. Jij kunt het over jouzelf hebben, en daar hoeft de ander niks van te vinden, want jij voelt wat jij voelt. De overgang wordt door iedereen anders beleefd.

Overgangszorg in Nederland? Je kunt niet om de overgangspecialisten van de VVOC heen

De VVOC is de landelijke beroepsvereniging van overgangsconsulenten. Wil je met je werk een bijeenkomst over de overgang organiseren? Of wil je met je partner samen een overgangsconsulent bezoeken? Of alleen? Verpleegkundig Overgangsconsulenten geven voorlichting en houden spreekuur in heel Nederland. Soms werken we in een huisartspraktijk of polikliniek, soms zelfstandig. Een arts heeft vaak 10 minuten tijd voor je, een overgangsconsulent heeft een uur. We zijn ervaren BIG geregistreerde zorgverleners. We hebben begrip voor jouw unieke situatie, én zijn heel vaak ook ervaringsdeskundig. Een verpleegkundig overgangsconsulent komt in actie voor jou, samen met jou bekijkt ze wat jij nodig hebt. Je kunt ook als je dertig bent al naar een overgangsconsulent gaan, zodat je goed voorbereid de overgang in gaat.

Overgangsconsulenten die bij de VVOC zijn aangesloten hebben allemaal al een verpleegkundige of verloskundige opleiding achter de rug en hebben zich daarna met een HBO+ opleiding gespecialiseerd.

Wil je (samen met je partner) een afspraak maken met een verpleegkundig overgangsconsulent? Zoek een overgangsconsulent in jouw regio en neem contact met haar op. We weten wat je doormaakt.

De meeste vrouwen die afspreken, kunnen na enkele consulten al zelfstandig vooruit, deze levensfase dragen. Daarnaast staat onze site boordevol informatie en kun je ook de test doen: “Ben ik in de overgang?”

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.