skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Zoely

Zoely

Geneesmiddelen tekort Anticonceptie Zoely

De Zoely is beperkt weer leverbaar.

Als anticonceptiepil valt de Zoely pil in de regeling van vergoeding tot 18 jaar, als je een machtiging op je recept hebt dat je deze als medicatie voor endometriose nodig hebt of als je een aanvullende verzekering hebt.

Er zijn productieproblemen geweest waardoor de Zoely in Nederland tijdelijk niet leverbaar was. Vanaf nu is de productie in meerdere Europese landen in handen van een andere farmaceut. Zij hebben op dit moment 2 partijen het recht gegeven om het via België in te kopen tegen inkoopsprijs. Later dit najaar zal ook de Nederlandse voorraad aangevuld zijn en is het via de gewone apotheek leverbaar.

Op dit moment kan je eigen apotheek het bestellen via Orlypharma en is er geen buitenland prijs verschil meer.

Deze pil is vervangbaar door menig ander anticonceptiepil en zal dan ook als anticonceptie niet worden vervangen. Echter, wanneer je het op voorschrift van de specialist gebruikt omdat een andere niet geschikt is hoeft deze niet vervangen te worden voor een ander middel. Dit betekent dat de pil ook door jouw apotheker uit het buitenland gehaald kan worden. Bij voorkeur via de internationale apotheek Orlypharma. Als dit het geval is heb je recht op vergoeding. (https://orlypharma.com/geimporteerde-geneesmiddelen-kunnen-vergoed-worden.

WAT BETEKENT DIT NOU VOOR JOU ALS ZOELY GEBRUIKER

Belangrijk zijn hierbij 3 dingen:

1.    Je specialist heeft een “machtiging” gegeven voor deze medicatie, zodat de vergoeding uit de basisverzekering komt. Of te wel er is een recept waarop staat dat jij deze medicatie nodig hebt voor endometriose en dat deze niet vervangbaar is.
2.    Je medicatie (anticonceptie) wordt vergoed vanuit de basisverzekering en niet vanuit je aanvullende pakket.
3.    Inkoop verloopt via de apotheek (dus ga hem niet zelf halen!)

 

Stef Boes

Elke vrouw gaat vroeger of later door de overgang. Tachtig procent van de vrouwen heeft daar flink last van.
De naam van mijn bedrijf “Nieuw Getij” betekent voor mij beweging, nieuwe tijden. Net als de overgang een nieuwe fase in het leven kan zijn, een tijd waarin je op zoek bent naar een nieuwe balans in een nieuwe cyclus. Ik help je graag door de verschillende fasen van de overgang.

Ervaring

Ik heb ruim 35 jaar ervaring als verpleegkundige, hbo en post hbo opgeleid, en gewerkt als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen, de thuiszorg, psychiatrie en de ouderenzorg.
Op dit moment werk ik als praktijkondersteuner ggz in verschillende huisartsenpraktijken in Friesland.

Na de opleiding verpleegkundig overgangsconsulent aan het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam te hebben gevolgd ben ik een aantal jaar terug gestart met mijn praktijk Nieuw Getij voor vrouwen in de overgang.

Ik geef individuele begeleiding aan vrouwen in de overgang, en workshops, presentaties en lezingen in diverse bedrijven en organisaties in Friesland
Kijk voor meer informatie of voor het maken van een afspraak op www.nieuwgetij.nl of mail naar nieuwgetij@gmail.com

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.