skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Voedsel voor je hersenen? Een poster vol tips voor een gezond dieet

Hersenvoedsel? Hier zijn tips voor een gezond dieet voor je brein

De darmen zijn een uniek orgaan. Ze doen hun werk zoals andere organen, en staan daarnaast ook nog eens in verbinding met je hersenen. Via de Nervus Vagus gaan er niet alleen signalen van hersenen naar darm, ook andersom is er communicatie. Er is steeds meer onderzoek naar de invloed van de darmen (en dus van wat je consumeert) op de hersenen. Je kunt je slim eten, kans op alzheimer verkleinen, minder-vatbaar-voor-depressie-dieet doen. In de aanbevelingen staan vaak dezelfde dingen, namelijk:

  • Maak je eten zelf met verse producten
  • Eet minder vlees en wel vette vis
  • Drink veel water
  • Geen kant-en-klaar eten (veel suikers en zout en weinig vezels)
  • Geen witmeel producten
  • Geen gefrituurd eten
  • Pas op met koffie en alcohol
  • Zorg voor een goede basisvoorraad van volkorenmeel, havervlokken, lekkere theesoorten, oliën, allerlei noten en gedroogd fruit.

Hersenvoedsel

Goede voeding voor je hersenen betekent voor je boodschappen dat je met een lijstje naar de supermarkt moet, want het staat in de supermarkt op ooghoogte vol met ‘verkeerde’ producten. Help jezelf door eens per week een lijst te maken van de maaltijden die je wilt gaan maken, en stel daarna een boodschappenlijst samen. Maak goed voedsel voor je hersenen, lekker zelf klaar.

Meer weten? Lees een boek, zoek eens in de online leesapp van de bibliotheek, of luister een podcast als je onderweg bent.

Download deze mooie poster (.pdf) voor in je spreekkamer of plak ‘m op je koelkast : Hersenvoedsel

Wil je een afspraak maken met een overgangsconsulent in jouw buurt? Je kunt op deze site ook alles vinden over vergoeding door de zorgverzekering. Overgangsconsulenten die zijn aangesloten bij de VVOC zijn geschoolde zorg professionals. Wij verkopen jou niks, behalve onze kennis!

poster Hersenvoedsel

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.