skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Overgangssymptomen, Overgangsklachten

Overgangssymptomen, overgangsklachten

Overgangssymptomen, overgangsklachten. Welke zijn minder bekend?

Welke overgangssymptomen ken jij? De meeste mensen kennen de typische symptomen opvliegers/nachtzweten, veranderingen van de menstruatie, droge slijmvliezen en slecht slapen.

Wist je dat als je een combinatie hebt van meerdere overgangsklachten, dat je in de overgang zou kunnen zijn? Je kunt via deze site een test doen.

A-typisische klachten zijn onder andere gewrichtspijn, down voelen, stemmingswisselingen, slechte concentratie, minder zin in seks.

20 % van de vrouwen ervaart in de overgangsperiode geen klachten, de andere 80% heeft klachten die variëren van ernstig tot licht. Gelukkig is er steeds meer bekend over de overgang en wat je eraan kunt doen. Alle huisartsen kunnen de richtlijn overgang raadplegen en je zo beter diagnosticeren. Je kunt ook in jouw buurt terecht bij een overgangsconsulent van de VVOC. Wij zijn professionals met een HBO+ specialisatie overgangsconsulent én een BIG registratie.

De VVOC zorgt voor nascholing en bijscholing zodat alle leden van de beroepsvereniging altijd over de nieuwste kennis uit onderzoeken kunnen beschikken.

Hoe maak je een afsprak met een overgangsconsulent?

Je hebt geen verwijzing nodig om een afspraak te maken met een overgangsconsulent. Een overgangsconsult wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk snel waar een overgangsconsulent in jouw buurt praktijk houdt. En kijk elders op onze site bij de uitleg van overgangssymptomen.

Overgangssymptomen

Een overgangsconsulent is altijd ook in jouw buurt te vinden, maak een afspraak voor een consult.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.