skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Een Wit Marmeren Vrouwbeeld Met Ontbloot Bovenlijf

Menstruatiemythes en overgang

Menstruatiemythes en overgang

Een veel te oude mythe is dat als je nog menstrueert, je niet in de overgang kan zijn. Onzin! Nog veel te vaak komen er vrouwen bij overgangsconsulenten die hebben gehoord: ‘Het kan de overgang niet zijn, want je menstrueert nog’. Daarom deze special over de menstruatiemythe van de overgang.

Wanneer begint de overgang?

De overgang begint gemiddeld ergens na je veertigste en kan enkele jaren duren, net als de puberteit.

Het eerste dat overgangsconsulenten willen weten is: Hoe menstrueer je? Regelmatig/onregelmatig? Gewoon, licht of zwaarder dan je gewend was? Gaat het gepaard met een ander gevoel in je lichaam?

Wat is een Overgangsconsult?

Overgangscsonsulenten hebben niet voor niks consulten van een uur. Vooral het verband tussen bepaalde symptomen kan namelijk duiden op de overgang. Als je zowel slechter slaapt, stemmingswisselingen, opvliegers én veranderde menstruatie hebt…dan is de overgang voor jou begonnen. En dat is vaak ver voor je 50ste verjaardag, wat vaak gedacht wordt.

Maak een afspraak bij een consulent bij jou in de buurt en leer wat de overgang voor jou betekenen kan.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.