Een vrouw van deze tijd is op de overgang voorbereid

Wie zijn wij?

De VVOC is een onafhankelijke professionele organisatie van en voor de Verpleegkundig Overgangsconsulenten. Alle aangesloten leden zijn actief lid en dragen bij aan de ontwikkeling van het beroep Verpleegkundig Overgangsconsulente.

Een verpleegkundig overgangsconsulente is een BIG geregistreerde verpleegkundige, met een aanvullende opleiding speciaal gericht op de overgang. Deze uitgebreide opleiding regelen wij uiteraard niet zelf. Hiervoor gaan de verpleegkundigen naar het opleidingsinstituut van het Erasmus MC.

Alle VVOC leden zijn aangesloten bij de V&VN Eerstelijnsverpleegkundigen (beroepsvereniging voor verpleegkundigen) en opgenomen in het Kwaliteitsregister. Hiermee is gegarandeerd dat de Verpleegkundig Overgangsconsulente steeds van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte is en daardoor een optimale kwaliteit biedt.

De Verpleegkundig Overgangsconsulenten, aangesloten bij de VVOC, worden door vrijwel alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed indien u aanvullend verzekerd bent. Controleer hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekering. De vergoedingen van uw verzekeraar hebben geen invloed op uw eigen risico. 

U kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken. Indien u een afspraak maakt in het ziekenhuis op de menopauzepoli is een verwijzing van huisarts of Arbo-arts noodzakelijk voor een consult.

De algemene voorwaarden voor de praktijkvoering van de overgangsconsulente treft u hier.