Een vrouw van deze tijd is op de overgang voorbereid

Tijd voor een nieuwe zorgverzekering?

Nieuwe zorgverzekering kiezen.

Je bent een bewuste vrouw en staat midden in het leven. Daar hoort ook een goede keuze van je zorgverzekeraar bij. Het is inmiddels weer tijd om je zorgverzekering onder de loep te nemen. Je kunt elk jaar een nieuwe verzekeringsmaatschappij kiezen. Ieder jaar heb je immers andere wensen en behoeften. Maar overstappen scheelt ook vaak veel geld!

Heb je overgangsklachten, neem dan je aanvullende verzekering eens goed onder de loep. De Verpleegkundig Overgangsconsulente wordt namelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering en dat kan veel voordeel opleveren. Buiten het feit dat je vaak een goede vergoeding krijgt hoef je ook geen eigen risico te betalen. Daar zijn wij als overgangsconsulenten heel blij mee. Een consult bij een overgangsconsulent is dan vaak goedkoper en kan soms effectiever zijn dan medicatie van de huisarts.

Bij de vergelijkingssite van de consumentenbond  kun je bv. overgangsconsult als extra zoekfunctie invoeren en zo de juiste maatschappij voor jou kiezen.

Vanaf november tot aan 31 december is het mogelijk om over te stappen van zorgverzekering. Voordat je gaat vergelijken is het goed om te weten hoe de basisverzekering in elkaar zit. Weet je bijvoorbeeld het verschil tussen een basisverzekering in natura en in restitutie? 

Als je voor natura kiest dan maak je gebruik van door de zorgverzekeraars gecontracteerde zorgverleners. Dat kan betekenen dat je niet de arts van je keuze krijgt. Restitutie betekent dat je ook gebruik mag maken van niet gecontracteerde zorgverleners.

Je eigen keuze dus. Wees die bewuste vrouw