skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Een Vrouw In Sportkleding Rekt Zich Uit

Veranderen borsten in de overgang?

Veranderen je borsten in de overgang?

Het antwoord is ja, maar we kunnen niet precies voorspellen hoe!

Onder invloed van je veranderende hormonen, veranderen er dingen in je lichaam. De overgang sluit je vruchtbare periode als vrouw, af. Je lichaam gaat zich aanpassen aan een nieuwe levensfase. Dat betekent dat je eierstokken uiteindelijk geen eitjes meer hebben, je menstruatie stopt langzamerhand, soms met horten en stoten. Voor je borsten betekent dat vaak dat het klierweefsel minder stevig wordt. Soms worden je borsten juist zwaarder, als je zelf in gewicht toeneemt.

Welke BH?

Met de juiste maat en de juiste pasvorm kun je jezelf vervelende kwaaltjes besparen. Bepaal je behamaat om de zes à twaalf maanden: je borsten zijn namelijk onderhevig aan stress, gewicht en hormonen, waardoor ze van maat kunnen veranderen. Zorg dat je altijd je borsten goed blijft ondersteunen, en blijf uitzoeken welke maten je hebt. Er zijn drie maten: onderborstomvang, bovenborstomvang en cupmaat.

Wil je zeker zijn van de juiste maat? Laat je boezem dan zeker nog even opmeten in de lingeriewinkel. En dat hoeft absoluut niet in je blootje te gebeuren: je kunt perfect je beha aanhouden en zelfs een trui of T-shirt.

Zie of voel je iets vreemds aan je borsten? Aarzel dan niet en laat dit checken bij de huisarts. Ook als je net naar de “borstenbus” bent geweest!

Overgangsconsulenten zijn zorgverleners met een specialisatie (HBO+)

Wil je meer weten over de overgang? In heel Nederland hebben gespecialiseerde overgangsverpleegkundigen spreekuren. Zoek de consulent in jouw buurt om een afspraak te maken voor een consult (een uur) over jouw vragen over de overgang. Kijk ook bij tarieven en vergoedingen.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.