skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Taboe Overgang Eraf Met Dorenda Van Dijken

Van het taboe rond de overgang moeten we af. Dorenda van Dijken in het zonnetje ☀

Van het taboe rond de overgang moeten we af. Dorenda van Dijken in het zonnetje!

Overgangsverpleegkundigen zien nog veel vrouwen die aangeven niet overal het woord ‘overgang’ te kunnen gebruiken. Er wordt om gelachen, gek gedaan, weggewoven, of de overgang wordt ‘het O-woord genoemd’, en dat wil de VVOC tegengaan. Een van de drijvende krachten die ook het taboe eraf wil, zetten we vandaag graag in het zonnetje:

Dorenda van Dijken, gynaecoloog bij het OLVG te Amsterdam. Dorenda doorbreekt het taboe op de overgang. Zij is onvermoeibaar bezig om de overgang ook bij haar collega-artsen in over het voetlicht te krijgen. De overgangsconsulenten aangesloten bij de VVOC staan in contact met de Dutch Menopause Society(DMS) en worden als enige beroepsgroep erkend door DMS. Dorenda zit de DMS voor. Je komt Dorenda vaak tegen in de media, en daar zijn we blij mee!

Vrouwen die misschien wel in de overgang zijn, en er niet op een veilige manier in de koffiekamer en in het café over van gedachten kunnen wisselen, komen soms te laat achter de oorzaak van hun klachten.

Meer kennis over welke klachten, overgangsklachten zijn, is nodig voor de hele maatschappij. Want niet alleen de vrouwen zelf hebben er baat bij dat ze weten wat ze hebben en wat ze eraan kunnen doen. Ook werkgevers houden deze vrouwen -met al haar kennis, netwerk en ervaring- binnenboord als ze enkele kleine aanpassingen doen.

Het kan gaan om het bespreekbaar maken van de overgang in de nieuwsbrief van het bedrijf, kleine aanpassingen doen aan werkuren, de ventilatie verbeteren, ruimere rusttijden en ook door verse producten in de bedrijfskantine en leefstijl-gewoontes zoals gezamenlijk wandelen in de lunchpauze.

Goede en betrouwbare informatie voor vrouwen is nodig. Via de VVOC site blijf je op de hoogte van alle goede dingen waar Dorenda van Dijken aan meedoet, zoals bij campagnes Gezondheid van de vrouw en vrouwenindeovergang.nl

Je kunt als vrouw met hormoongerelateerde klachten een afspraak maken met een overgangsconsulent die is aangesloten bij de VVOC. Je hoeft niet naar een dure kliniek, je kunt bij een overgangsconsulent in jouw buurt terecht met je vragen. Wij verkopen je niks, alleen onze kennis.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.