Een vrouw van deze tijd is op de overgang voorbereid

uitzending Nieuwsuur over hormoontherapie in de overgang

2 maart 2018 besteedde het programma Nieuwsuur aandacht aan de overgang. Hoog tijd want zoals je in het onderstaande  filmpje kan zien, krijgen vrouwen niet altijd de van hun huisarts hulp die ze nodig hebben.

Dit is iets dat wij ook vaak herkennen in onze praktijken. Veel vrouwen hebben voordat zij bij ons kwamen een bezoek aan de huisarts gebracht. Hier werd de klacht niet altijd als overgangsklacht herkend of een goede behandeling voorgesteld. Gelukkig weten we ook dat er huisartsen zijn die wel op de hoogte zijn van de huidige richtlijnen rondom hormoontherapie. Ook zijn er huisartsen die vrouwen doorverwijzen naar onze praktijken en die met ons overleggen welke aanpak de beste zal zijn.

Hormoontherapie staat in Nederland in een kwaad daglicht maar dat is onterecht. Het kan soms een prima oplossing zijn voor de overgangsklachten.

Wil je weten wat voor jouw klachten de juiste aanpak is? of wil je meer weten over hormoontherapie? Maak dan eens een afspraak met een verpleegkundig overgangsconsulente.

Uitzending nieuwsuur