skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Tip van Caroline Tensen

Caroline Tensen heb je de afgelopen week niet kunnen missen, een boek (en wat voor een!) interviews in kranten, bladen en aan tafel bij Eva Jinek’s talkshow.

De RTL ster bespreekt haar overgang als ‘een hel’.

Caroline was ineens erg depressief en herkende zichzelf niet meer. Omdat ze geen opvliegers had dacht ze niet aan de overgang. Pas toen een vriendin het tegen haar zei is ze in actie gekomen om haar situatie te verbeteren. De missie van Caroline is vooral dat iedereen, ook mannen en jonge meiden, moeten weten wat de overgang inhoudt. Kennis over de overgang moet in de biologielessen op school, net als de lessen over menstruaties en zwangerschap.

Haar tip vinden we fantastisch! Ze geeft vrouwen die dit boek lezen de tip om met klachten naar een overgangsconsulent aangesloten bij de VVOC te gaan. Overgangsconsulenten van de VVOC zijn onafhankelijk, geven je goede informatie over en ondersteunen je in jouw proces.

Wij kijken met jou wat er kan om je situatie te verbeteren.

In haar boek laat Caroline onze collega overgangsconsulent aan het woord die zegt: “ik vind het vooral belangrijk dat vrouwen weten wat er mogelijk is. Zo heb je in de overgang, als je weet wat het is, en wat je kunt verwachten en doen… gewoonweg minder stress.”

 

Dankjewel voor deze tip, Caroline!

VVOC overgangsconsulenten zijn gespecialiseerde verpleegkundigen. Wij zijn er voor alle vrouwen en voor hun partners. Ook geven we voorlichting op je werk bijvoorbeeld. Wil je een afspraak maken, zoek dan een overgangsconsulent in jouw buurt.

En wij hebben ook een tip voor inwoners van Nederland : Lees ’t boek van Caroline, ook als je jonger dan 50 bent, of als je geen vrouw bent. Want dan weet je in grote lijnen wat de overgang in het lichaam teweegbrengt. Ook handig als je je partner of vriendinnen beter wil begrijpen.

 

Lees ‘het verboden woord’ Verkrijgbaar bij je plaatselijke boekhandel en als e-boek.

 

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.