skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Een Vrouw Steekt Een Sigaret Op

Stoppen met roken altijd goed idee

Stoppen met roken is altijd een goed idee om je gezondheid te verbeteren, of het nu halverwege de maand Stoptober is, of niet.

Gezamenlijk is dat makkelijker dan alleen. Stoptober is een goede maand om samen met anderen toch eindelijk die sigaret in de ban te doen.

Roken vervroegt het verouderingsproces van je lichaam en zorgt voor stugge bloedvaten. Hierdoor is de kans op hart- en vaatziekten groter. Roken verergert ook bijvoorbeeld opvliegers. Als je arts je hormoon suppletie therapie (HST) wil voorschrijven tegen de symptomen van de overgang, zal je eerst moeten stoppen met roken.

Elke dag waarop je niet rookt, heeft direct een gunstig effect.

Ben je overgestapt op vapen? Dat is ook niet gezond, en ook vapers en snussgebruikers kunnen meedoen met stoptober.

De campagne maand stoptober wordt niet gesponsord door de tabaksindustrie!

De campagne stoptober wordt wel gesteund door artsen en verpleegkundigen, zorgverzekeraars en de overheid én door heel erg veel ex-rokers. Zij zijn dankzij de steun en aandacht blijvend kunnen stoppen.

Doe wat goed is voor jezelf, doe mee, stop met tabak.
🚭

Wil je meer weten of hulp en steun bij jouw overgang ? Zoek op *overgangsconsulente + jouw woonplaats*, dan kom je direct op de pagina van de overgangsconsulent die bij jou in de buurt werkt.

Overgangsconsulenten van de VVOC zijn geregistreerde zorgverleners met een specialisatie. Lees meer over symptomen van de overgang.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.