skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Overgang Podcast Nachtzweten Slapen VVOC

Podcast over slapen en de overgang

Luistertip: Podcast over Slapen en de overgang

Lieke van Griensven is fysiotherapeut bij de Sint Maartenskliniek te Ubbergen en Teamlid vitaliteit. Ze heeft zich volledig toegelegd op het verhelpen van overgangsklachten bij vrouwen van 40+. In deze aflevering van haar podcast ontdek je hoe je beter gaat slapen tijdens de overgang.

Floris Wouterson geeft tips en adviezen, ins en outs over hoe je beter kunt slapen. Veel vrouwen, en ook mannen, hebben iets aan deze tips. Stap jij binnenkort voor een rit in je auto of ga je wandelen, zet deze link dan klaar en luisteren maar,  duur is 39 minuten.

Waarom vrouwen in de overgang slechter slapen?

Niet alleen door de opvliegers en nachtzweten word je steeds wakker. Ook door verminderde aanmaak van het hormoon progesteron. Progesteron is een voorloper van melatonine. Melatonine is het lichaamseigen hormoon dat je slaperig maakt.

Wil je meer weten over de overgang, lees dan eens bij hartkloppingen, stemmingswisselingen, onrust en andere symptomen. Maak een afspraak bij een consulent in jouw buurt.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.