skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

De overgang overslaan?

Kan ik die overgang niet overslaan?

‘Die’ overgang is er voor alle vrouwen. Helaas heeft voor sommige mensen de overgang een negatieve kant…en waarom eigenlijk? Veel mensen weten nog zo weinig over het vrouwenlichaam, en ook over de overgang. Daar wil de VVOC graag iets aan doen. De overgang hoort er gewoon bij. Je kunt ‘m wel proberen over te slaan, geloof ons, dat hebben wij allemaal ook gedacht toen we er nog niet zoveel van wisten.

De overgang markeert het einde van de periode in het leven van een vrouw dat zij vruchtbaar was. Bij de puberteit begint dat gedeelte van je leven. En net zoals de puberteit zich aandient en een paar jaar zorgt voor wennen aan dat nieuwe deel van jou, zo gaat het bij de overgang ook.

Levensfases

De eerste maandstonde heet menarche, en steeds meer mensen vieren dat met hun dochters. Een feest om toe te treden en je lichaam een nieuwe fase in te laten gaan. Fast forward…Nadat je een jaar lang niet meer hebt gemenstrueerd, heb je de menopauze. Sommige vrouwen vieren dat ook! En terecht. Eigenlijk zou je voor het accepteren van de overgangsperiode ook van de daken willen schreeuwen dat de overgang erbij hoort, en nee…dat kán je niet overslaan. De overgang laat je lichaam en geest geleidelijk wennen aan een periode in je leven dat je minder hoeft te zorgen voor anderen, en meer tijd voor jezelf krijgt. Die periode is belangrijk, omdat je daardoor ruim de tijd hebt om na te denken wat je met de komende 40 jaar van je leven wilt doen.

Overgang beter niet overslaan:

Wijze vrouwen slaan de overgang niet over, zij verwelkom deze levensfase en nemen er de tijd voor. Natuurlijk gaat dat soms niet gemakkelijk, bij de een met meer moeite dan bij de ander. Wil je weten wat voor jouw situatie helpt? Maak een afspraak met een overgangsconsulent. We hebben alle tijd voor je en we verkopen alleen kennis. Een consult duurt een uur, waardoor je alle relevante zaken goed in kaart kunt brengen en de overgang met de juiste instelling tegemoet zult treden.

Maak een afspraak met een overgangsconsulent in jouw buurt.

TIP: wandelschoenen aan, oordopjes in en acht keer een half uur de podcast ‘Opvliegers’ via Radio1 luisteren.

 

Foto: Angela Roma via Pexels

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.