skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Overgang En Neerslachtigheid, Burn Out, Depressie. Goede Voornemens Voor Na De Zomer?

Overgang en neerslachtigheid. Goede voornemens voor na de zomer?

Overgang en neerslachtigheid. Goede voornemens voor na de zomer?

Neerslachtig? Opgebrand gevoel? Ben je tussen de 40-60? Het kan zijn dat je in de overgang bent. Je lichaam verandert dan haar hormoonspiegels. Voor heel veel vrouwen geeft het enorm veel erkenning als ze eenmaal wéten wat er aan de hand is. Dan komt er rust. Dan zeggen ze; “Okey, als dit het is, als ik in de overgang ben, wat kan ik dan het beste doen?”

Er kan ook meer aan de hand zijn, zoals een laag zelfbeeld, een uitgebluste relatie of een verandering in je gezinssamenstelling, of op je werk. Soms is dat een laatste druppel die je dreigt over het randje te duwen.

Er is heel erg veel dat je kunt doen voor je gezondheid, en veel van die dingen helpen zowel bij depressies, burn-out en bij de overgang.

  • Heb jezelf lief; jouw lichaam en jouw geest. Wees aardig en lief voor beiden.
  • Beweeg voldoende, eet gezond en zelfgemaakt eten, drink voldoende water, rust voldoende, vermijd stress
  • Zoek hulp als je er zelf niet uitkomt. Vraag je huisarts om raad, deze kan de nieuwe richtlijn ‘de overgang’ gebruiken. Of maak een afspraak met een overgangsconsulent in jouw buurt.

De landelijke vereniging van overgangsverpleegkundigen heeft in heel Nederland leden, die gespecialiseerd zijn om vrouwen in de overgang te helpen. Je vindt op deze website informatie, nieuws, achtergronden, een test en onze adressen. Laat je helpen, er is meer mogelijk dan je denkt.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.