skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Lichamelijk Onderzoek Bij Een Vrouw, Door Een Vrouwelijke Zorgprofessional

Nog geen 30 en vervroegd in de overgang?

Nog geen 30 en vervroegd in de overgang? Er is een platform waar je terecht kunt

De impact van vervroegde overgang kan enorm zijn. Voordat je weet wat dat het de overgang is, zijn deze jonge mensen vaak al een hele poos verder. Ze lopen aan tegen een gebrek aan kennis, en ongeloof. Bovendien, je kan minder gemakkelijk over je overgangsklachten praten als je vriendinnen niet hebben meegemaakt hoe hevig je ervan uit balans raakt.

Wist je dat een kleine groep vrouwen in hun twintiger jaren in de overgang kan raken? Vrouwen van 24 kunnen ook in de overgang zijn.

Het gaat om een kleine en daardoor niet zo in beeld zijnde groep vrouwen. Deze vrouwen raken soms al in de overgang vóórdat ze aan een kinderwens denken of kunnen beginnen.

Leven met POI

Omdat er nog zoveel onbekend is over vervroegde overgang, hebben Jacqueline, Anne en Melissa de Stichting Leven met POI opgericht. POI staat voor Primaire Ovariële Insufficiëntie, ook wordt de term POF gebruikt: Primair Ovarieel Falen. De VVOC werkt samen met de St. Leven met POI om zowel de specialistische overgangsverpleegkundige zorg onder de aandacht te brengen, als om meer mensen kennis te laten maken met de verschijnselen van de overgang. Ook bij jonge vrouwen. Want de overgang kan ervoor zorgen dat je meer kans hebt op osteoporose en op hart/vaatziekten.

En zoals bij bijna alles geldt ook hier: als je er iets van af weet, kun je er iets aan doen!

Lees de indrukwekkende verhalen van vrouwen die vervroegd in de overgang raakten. De zorg die zij nodig hebben, was lastig te vinden omdat de diagnose ‘overgang’ voor veel mensen nog iets is voor vrouwen van boven de 50. levenmetpoi.nl

Ben ik in de Overgang?

Wil jij de test doen “Ben ik in de overgang?‘ of met een overgangsconsulent praten over jouw klachten? Maak een afspraak met een verpleegkundig overgangsconsulent in jouw buurt. Overgangsconsulenten weten wat je doormaakt, kunnen je goed bijpraten over de jongste wetenschappelijke inzichten, en hebben een uur de tijd voor een consult. We verkopen je niks, behalve onze kennis.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.