skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Moeheid In De Overgang

Moeheid in de overgang

Moeheid in de overgang

Heb je ook wel eens last van een enorme vermoeidheid die als een deken over je heen valt? Of nergens zin in hebben? Of lusteloosheid? Dit gevoel van intense moeheid komt vaak voor in de overgang en is deels verklaarbaar.

(Te) Druk zijn

Vergeleken met vroeger moeten vrouwen vaak aan meer eisen voldoen: We moeten op alle fronten goed
functioneren. Een goede moeder, partner, werknemer, vriendin zijn en vaak ook mantelzorg bieden etc.
Digitale media hebben in de huidige tijd een belangrijke plaats in onze maatschappij en onze agenda’s en dat kan je uitputten.

Bijnieren overbelast

Wanneer je veel stress hebt moeten je bijnieren extra hard werken, ze produceren stresshormonen. Maar in de overgang krijgen de bijnieren ook een extra taak erbij. Ze moeten namelijk de taak van de eierstokken gedeeltelijk overnemen. Het hormonale veranderingsproces vraagt erg veel energie van je. Als je dan ook nog meerdere keren per nacht wakker wordt van de opvliegers, is het niet vreemd dat je soms wordt overvallen door moeheid. Veel vrouwen tussen de 40-60 geven aan “het niet meer te zien zitten” en hebben geen energie meer om de dag door te komen.

Wat kun je zelf doen om vermoeidheid en al teveel stress te voorkomen?

Neem vaker de tijd voor ontspanning, plan een leuke avond met je partner of vriendin, of nog belangrijker: plan eens helemaal niets. Daarnaast is het goed om je te laten informeren over wat er in je lichaam gebeurt en wat je kunt doen om deze fase in het vrouwenleven goed door te komen.

De overgang is een fase, je komt er ook weer uit. Zoek hulp en probeer stress te verminderen door taken te verdelen, juist in de vakantie.

Een overgangsconsulent kan jou hierbij helpen. De consulent kan samen met jou uitzoeken wat er aan de
hand is en wat er aan gedaan kan worden. Er staat ook veel info op deze website en de adressen
van overgangsconsulenten in jouw buurt. Maak je een afspraak?

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.