skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Met Meer Energie De Overgang Door? 5 Tips Voor Vrouwen In De Overgang

Met meer energie de overgang door? 5 tips

Met meer energie de overgang door? Hier zijn 5 tips

Ben je moe, zo moe? En ben je in de overgang? Het is niet raar! Je lichaam klaart een enorme klus zodat je hormoonspiegels passen bij de volgende levensfase. Je hormoonhuishouding staat een paar jaar lang op z’n kop… eigenlijk lijkt dat een beetje op de pubertijd maar dan andersom. Hoe kom je nu met meer energie de overgang door?

*Ritme; bewaar je rusttijd, blijf zoveel mogelijk in je slaapritme

*Koelte; zorg voor voldoende ventilatie overdag, houd het slaapgedeelte koel, kun je op een dakterras of in je tuin slapen? Doen!

*Water, water, water en thee. Je kunt het beste drankjes zonder suiker en zonder alcohol nemen. Met water of zelfgemaakte ijsthee houd je je vochtgehalte de hele dag op peil. Als je meer drinkt, plas je via je urine afvalstoffen beter uit, dat is reinigend.

*Menstrueer je nog? Maak er een gewoonte van (en leer het je dochters ook) om je menstruatie bij te houden in je (papieren) agenda. Als je daar graag een app voor gebruikt, kijk eens naar Flo, log niet in via facebook, maak liever een nieuw account aan.

*En de belangrijkste; weet je waar je stress van krijgt? Probeer stress te vermijden; vraag hulp aan je omgeving. Stresshormonen gooien je toch al schommelende hormoonhuishouding verder in de war. Tegelijkertijd; doe meer van de dingen die je leuk vindt; wandelen, schilderen, zingen, fietsen, theater? Doe het, je krijgt er energie van!

De landelijke vereniging van overgangsverpleegkundigen heeft in heel Nederland leden, die gespecialiseerd zijn om vrouwen in de overgang te helpen. Bezoek de site voor informatie, nieuws, achtergronden, een test en onze adressen. Laat je helpen, er is meer mogelijk dan je denkt.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.