skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Ook In Onze Overgangspraktijken Zien We Vrouwen Die Met Hun Klachten Zoeken Naar: "Wat Heb Ik Nu? Is Het De Overgang Of Komt Het Door Long-Covid?" De Klachten Door Long Covid Zijn: Vervroegd In De Overgang Raken En Ontregelde Menstruatiecyclus.

Is het Long Covid of zijn het overgangsklachten?

Nasleep van Covid? Of is het de overgang?

Britse wetenschappers schreven in november over de verschillen tussen vrouwen en mannen en Covid19. In tijdschrift the Lancet staan de verschillen opgenoemd, bijvoorbeeld dat vrouwen de ziekte minder snel krijgen dan mannen. De vrouwen die met het Covid 19 virus besmet zijn en ziek worden, hebben in de nasleep klachten die lijken op overgangsklachten. Deze nasleep van klachten wordt Long Covid genoemd, omdat het nog lang duurt.

De wetenschappers schrijven dat het onethisch is om de verschillen tussen mannen en vrouwen niet mee te nemen in de behandeling. En ze pleiten voor meer onderzoek. Daar zijn wij het helemaal mee eens.

Ook in onze overgangspraktijken zien we vrouwen die met hun klachten zoeken naar: “Wat heb ik nu? Is het de overgang of komt het door Long-Covid?”

De klachten bij Long Covid die lijken op overgangsklachten zijn: moeheid, spierpijn, hartkloppingen, verminderde cognitie en slecht slapen. Het kan zijn dat de vrouwen een verkeerde diagnose en behandeling krijgen en daar zit je natuurlijk al helemaal niet op te wachten als je deze klachten hebt.

Overgangsconsulenten die bij de VVOC zijn aangesloten hebben een specialistische opleiding en jarenlange ervaring in vrouwen zorg. Er is altijd een overgangsconsulent in jouw buurt. Wij verkopen je niks, alleen kennis.

Wil je meer kennis over de overgang? Volg de VVOC op Linkedin (professionals). Ben je een 40+ vrouw en wil je goed voorbereid zijn op de overgang, volg ons dan op Facebook of Instagram.

De Vereniging van Overgangsconsulenten is een beroepsorganisatie van professionals voor overgangsvrouwen. De aangesloten consulenten zijn ook voor trainingen en workshops voor werkgevers en zorgprofessionals beschikbaar.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.