skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Een Vrouw Bekijkt Zichzelf In Een Spiegelscherf, Aand E Waterlijn Op Een Strand

Kijk eens met andere ogen naar je overgang

Kijk eens met andere ogen naar je overgang!

Je overgangsjaren zijn belangrijk, en misschien… is het eens tijd om er met andere ogen naar te kijken.

Eigenlijk is het heel jammer dat aan de overgang zo’n negatief etiket hangt. Het gaat bijna altijd over lichamelijke klachten, terwijl deze jaren je ook zoveel brengen.

De menopauze heeft naast de vervelende effecten, ook positieve effecten. Je overgang is er niet voor niks. Geleidelijk wordt je vruchtbare levensfase afgesloten, in kleine stapjes.  Zie het als een reset, maar dan een langzame. Want uiteindelijk sluit de overgang je vruchtbare periode af.

De overgang zelf heeft drie fases. De middelste fase duurt maar een dag en is toch het bekendst. Als je gedurende één jaar lang, niet hebt gemenstrueerd, dan heet de 366ste dag de menopauze. Voordien zit je in de peri-menopauze, en nadien in de post-menopauze.

Elke fase van de overgang heeft eigen kenmerken.

Vrouwen die de overgang dóór zijn, zeggen vaak dat het een moment is geweest om alles eens goed tegen het licht te houden. Hoe veranderden je wensen? Wat gaat er in je omgeving anders? Met welke dingen wil je wel door en met welke niet?

Overgangsconsulenten

Overgangsconsulenten van de VVOC hebben gezamenlijk een website tjokvol informatie en inspiratie. Vind de overgangsconsulent in jouw buurt, en maak een afspraak voor een consult.

Hoe kijk jij naar de overgang?

Anders kijken – inspiratie nodig? Kijk ook eens dit mooie filmpje uit het Verenigd Koninkrijk

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.