skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Diagram Over Verwijzingen Van Vrouw Naar Overgangsconsulent

Interessante pilot overgangsconsulent en huisartsen regio Zutphen

Interessante pilot in de regio Zutphen

In een projectgroep met een uro-gynaecoloog, huisarts en overgangsconsulent (lid van VVOC) wordt bekeken hoe de zorg aan vrouwen in de overgang slimmer ingericht kan worden. Per 1 januari 2023 start het project ‘samen zorg voor de overgang’ waar zelfstandig werkende overgangsconsulent Janneke Herink een dag per week werkzaam zal zijn in de huisartsenpraktijken in Lochem en Eefde voor alle huisartsenpraktijken in de regio. Huisartsen kunnen vrouwen met overgangsklachten (leeftijd 40-60 jaar) naar haar verwijzen.

De VVOC hoopt dat er meer van dit soort pilots in Nederland zullen volgen.

Dit staat op de poster die in de huisartsenposten komen te hangen:

SAMEN ZORG VOOR DE OVERGANG
huisartsenzorg & zelfstandig overgangsconsulent

Heeft u klachten die mogelijk met de overgang te maken hebben?
Vraag de dokters­ assistente naar de behandel­ en verwijsmogelijkheden.

opvliegers, nachtelijk transpireren, slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, geheugen en concentratieproblemen, angst- en stemmingsklachten, hartkloppingen , pijn bij vrijen, spier en gewrichtsklachten…

Project
Eind 2023 onderzoeken we of het project …
• Aansluit bij de behoefte van huisartsen; eenvoudig verwijzen en samenwerken; minder verwijzingen naar de tweede lijn en meer kennis van overgangsklachten.
• Leidt tot meer kwaliteit van leven en vermindering van klachten van vrouwen
De pilot zet zich in voor samenwerking met een zelfstandig overgangsconsulent en de huisartsenpraktijken in HRZu gebied. Bij een positieve evaluatie van alle betrokkenen werken we aan uitbreiding van de dienstverlening naar andere regio’s in het land.

Oproep aan huisartsen

Bent u huisarts in een andere regio dan de genoemde? Het is altijd mogelijk om vrouwen met overgangsklachten te verwijzen naar een overgangsconsulent van de VVOC, zij werken graag met huisartsen samen om zo de beste zorg voor vrouwen te garanderen. Bij de VVOC aangesloten overgangsconsulenten zijn BIG geregistreerd met een HBO+ specialisatie overgangszorg op zak. Neem contact op met de overgangsconsulent in uw regio.

Oproep aan vrouwen

Ben jij een vrouw tussen de 40-60 en woon jij buiten de regio Zutphen? Ook jij kunt een overgangsconsulent bezoeken, zij heeft een uur de tijd per consult. Of zoek je nog info over de praktijken van overgangsconsulenten of over tarieven en vergoedingen?

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.