skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Informatieavond Over Menstruatie En (hevig) Bloedverlies

Informatieavond over menstruatie en (hevig) bloedverlies

Informatieavond over menstruatie en (hevig) bloedverlies 30 januari

 

Ongesteld zijn, menstruatie, is een onderdeel van het leven van een vrouw, maar de ellendige buikpijn, de stemmingswisselingen en het ongemak kan ook ongelofelijk vervelend zijn. Wanneer zijn de perikelen rondom de menstruatie nog “normaal” en wanneer wordt het dusdanig onprettig dat je ervoor naar de huisarts gaat of het met een gynaecoloog wilt bespreken?
Tijdens de informatieavond van Karmenta informeren de gynaecologen je over alle aspecten van de menstruatie, en ook natuurlijk over de behandelmogelijkheden om jouw vrouwenleven toch zo aangenaam mogelijk te houden.
Maar liefst 1 op de 5 vrouwen tussen de 35 en 55 jaar heeft last van hevig menstrueel bloedverlies (HMB). In Nederland zijn dit ongeveer 500.000 vrouwen. Té veel vrouwen lopen door met ernstige menstruatieproblemen. Uit online onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat maar 54% voor dit probleem naar de huisarts gaat en slechts 29% bij de gynaecoloog belandt. Van de ondervraagden denkt 60% dat hevige menstruaties er nu eenmaal bijhoren en weet 75% niet dat het om een medische aandoening gaat.

Datum: donderdag 30 januari 2020, aanvang 19:00 uur
Locatie: Medisch Centrum Schijndel, Steeg 6, Schijndel.

Deelname is gratis, graag aanmelden via: https://www.karmenta.nl/centrum/nieuws?view=article&id=144&catid=25

Stef Boes

Elke vrouw gaat vroeger of later door de overgang. Tachtig procent van de vrouwen heeft daar flink last van.
De naam van mijn bedrijf “Nieuw Getij” betekent voor mij beweging, nieuwe tijden. Net als de overgang een nieuwe fase in het leven kan zijn, een tijd waarin je op zoek bent naar een nieuwe balans in een nieuwe cyclus. Ik help je graag door de verschillende fasen van de overgang.

Ervaring

Ik heb ruim 35 jaar ervaring als verpleegkundige, hbo en post hbo opgeleid, en gewerkt als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen, de thuiszorg, psychiatrie en de ouderenzorg.
Op dit moment werk ik als praktijkondersteuner ggz in verschillende huisartsenpraktijken in Friesland.

Na de opleiding verpleegkundig overgangsconsulent aan het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam te hebben gevolgd ben ik een aantal jaar terug gestart met mijn praktijk Nieuw Getij voor vrouwen in de overgang.

Ik geef individuele begeleiding aan vrouwen in de overgang, en workshops, presentaties en lezingen in diverse bedrijven en organisaties in Friesland
Kijk voor meer informatie of voor het maken van een afspraak op www.nieuwgetij.nl of mail naar nieuwgetij@gmail.com

Back To Top