skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Gevolgen Van Slappe Bekkenbodemspieren Bij Vrouwen In De Overgang, Bespreken.

Gevolgen van slappe bekkenbodemspieren bij vrouwen in de overgang, bespreken.

Gevolgen van slappe bekkenbodemspieren bij vrouwen in de overgang, bespreken.

Vrouwen in de overgang, die te maken hebben met urineverlies weten al: je hebt een te slappe bekkenbodemspier. De bekkenbodemspier is een grote spier en als je hem aanspant, maak je hem sterker. Om te voelen wat de bekkenbodemspier is, kun je deze test laten doen:

“Als je niet weet wat je precies aanspannen moet… Als je plast, onderbreek dan de urinestraal. De spier die je aanspant, is de pudococcygeus. Dat is een hangmatachtige spier die deel uitmaakt van je bekkenbodemspier. Let op, het onderbreken van je urinestraal is niet de training voor de bekkenbodemspier.

Je kunt op verschillende manieren je bekkenbodem trainen. Een groot voordeel van een sterkere bekkenbodemspier is dat de seks fijner kan worden, plus je pakt het ongewild urineverlies aan.”

 

Vrouwen die meer willen weten over de bekkenbodemspier, kunnen een overgangsconsulent bezoeken in hun eigen regio. Soms kan een verwijzing naar een bekkenfysiotherapeut of gynaecoloog nodig zijn. De overgangsconsulent kun je zonder verwijzing bezoeken. Zoek welke overgangsconsulent in de buurt actief is.

VVOC

De Vereniging van Overgangsconsulenten is een beroepsorganisatie van professionals voor vrouwen in de overgang. De aangesloten consulenten geven trainingen en workshops voor werkgevers en zorgprofessionals. Volg ons op LinkedinFacebook of Instagram.

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.