Skip to content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Werkstress En De Overgang Met Kennis Te Lijf Gaan

De overgang en werkstress, een onderwerp om te bespreken

  • redacteur
  • Nieuws

De overgang en werkstress, een onderwerp om te bespreken

Wist je dat de overgang invloed heeft op hoe je stress ervaart. En stress van bijvoorbeeld het werk de overgangsklachten kan verergeren? Alle reden om als werkgever informatie aan te bieden aan je vrouwelijke werknemers.

Boek een workshop

Om de overgang beter bespreekbaar te maken onder medewerkers op de werkvloer kan een overgangsconsulent van de VVOC een workshop of presentatie verzorgen binnen een bedrijf of organisatie. Van deze vorm wordt steeds meer gebruik gemaakt en door de medewerkers zeer gewaardeerd. Niet alleen de medewerkers, ook leidinggevenden moeten over de informatie kunnen beschikken, het beste is om zowel de vrouwen die het aangaat als de leidinggevenden te informeren. Zo is er een gezamenlijke taal beschikbaar en kunnen problemen direct goed aangepakt en besproken worden. Daarmee houd je je personeel binnen je bedrijf. Je wil toch niet dat mensen uitvallen, omdat er te weinig bekend is over oplossingen en mogelijkheden?

Neem bijvoorbeeld de politie

Zo verzorgt de politie, een grote werkgever, voor het personeel in heel het land een aantal workshops. Medewerkers kunnen tijdens de bijeenkomst vragen stellen, en weten ook waar ze eventueel zelf met klachten terecht kunnen nadat ze de workshop hebben gevolgd. Er wordt aandacht besteed aan hoe je als leidinggevende om kan gaan met vrouwen die veel last van overgangsklachten hebben en hoe je haar het best zou kunnen helpen zodat ze zo min mogelijk uitvalt op het werk. Dit helpt vrouwen, en is een ondersteuning in deze levensfase. Kennis tegen werkstress, helpt.

Kennis inzien? De rijksoverheid verzamelde onderzoeksrapporten over de overgang.

Overgangsconsulenten verkopen je niks anders dan kennis

Overgangsconsulenten zijn gespecialiseerde zorgprofessionals met een Post HBO opleiding en veel ervaring. Zij geven inzicht én direct bruikbare tips voor op de werkvloer. De beroepsvereniging heeft deze gezamenlijk site waar je meer informatie op kun vinden en kunt zien welke overgangsconsulente in jouw buurt workshops geeft.

#Weekvandewerkstress

Photo by Antoni Shkraba

redacteur

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.