skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Ellen Vermeulen Over Overgang In Game-vorm

De overgang eens anders bekijken? Kijk mee met kunstenares Ellen Vermeulen

De overgang door de ogen van kunstenares Ellen Vermeulen?

Na de ledenvergadering van de gezamenlijke overgangsconsulenten op 16 februari was er ook tijd voor inspiratie. En deze keer wel heel bijzonder. Daar zaten we met een zaal vol verpleegkundig overgangsconsulenten…ademloos te luisteren naar hoe Ellen Vermeulen kunst maakt over de overgang.

Na een uitgebreide vergadering waarin we vergaderd hebben met elkaar hoe we de zorg rondom vrouwen in de overgang kunnen professionaliseren, kregen we in de middag een presentatie van Ellen Vermeulen. Zij is tijdens haar overgangsjaren een Master gaan doen op de kunstacademie. Zij wilde op een creatieve manier het taboe rondom de overgang doorbreken. Dit heeft ze gedaan door “Barbie”, de vrouw die we allen kennen ook als vrouw in de overgang vorm te geven, daarnaast heeft ze het spel “MenoMana ” ontwikkeld om vrouwen spelenderwijs met in gesprek te laten komen over de overgang op het werk of privé. Het Engelse woord voor opvliegers is ‘flashes’.

Ellen verzamelt op de site Absolutely Fabulous Flashes al haar werk. Het is heel leuk om te zien hoe zij kijkt naar de overgang.  Ga jij een kijkje nemen?

Ellen Vermeulen over overgang in game-vorm
Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.