Skip to content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Vrouw Met Paarse Trui En Spijkerbroek Schudt Haar Halflange Bruine Stijle Haar Terwijl Ze Op Een Bospad Loopt

Brainfog in de overgang

  • redacteur
  • Nieuws

Brainfog in de overgang

Brainfog, je niet kunnen focussen, geen concentratie, vergeetachtigheid. Dat zijn zomaar enkele symptomen van de overgang. Deze komen met name voor bij vrouwen die ADHD hebben. Alleen… vaak weten die vrouwen niet dat ze ADHD hebben, en soms weten ze ook niet dat ze in de overgang zijn. En dat terwijl de overgang als je ADHD hebt, anders verloopt dan bij anderen.

Er wordt gelukkig onderzoek naar gedaan en het is wachten op publicatie van dat onderzoek. Wij vind het wel jammer dat we op de uitkomst nog lang zullen moeten wachten. Ondertussen is er wel steeds meer aandacht voor de overgang op TV, in kranten en bladen en via internet. En vergeet podcasts niet die zijn via elke telefoon te beluisteren.

Podcast Brainfog

En deze is ook voor jullie interessant: we luisterden naar een uitstekende podcast van Suzanne Rethans over brainfog, doe er je voordeel mee. (Link verwijst via haar website naar Spotify)

Onafhankelijke Overgangsconsulenten VVOC

De VVOC is de beroepsvereniging van overgangsconsulenten, verpleegkundigen en verloskundigen met een HBO+ opleiding. We volgen het H3 netwerk en zijn goed op de hoogte van de nieuwste inzichten.

Wij zijn vakvrouwen en werken in heel Nederland. Meer informatie over overgangsklachten, een test en ook praktische info over zorgverzekering, onze tarieven en waar onze praktijken zijn, vind je op deze website.

redacteur

Back To Top

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk professional!

Klik HIER voor een overgangsconsulent bij jou in de buurt.