skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Moe in de overgang

Heb je ook wel eens last van een enorme vermoeidheid die als een deken over je heen valt? Of nergens zin in hebben, lusteloosheid. Dit gevoel van intense moeheid komt vaak voor in de overgang en is deels verklaarbaar.

(Te) Druk zijn
Vergeleken met vroeger moeten vrouwen vaak aan meer eisen voldoen: We moeten op alle fronten goed functioneren. een goede moeder, partner, werknemer , vriendin zijn en vaak ook , mantelzorg bieden etc. Social media heeft in de huidige tijd een belangrijke plaats in onze maatschappij.

Bijnieren

Wanneer je veel stress hebt moeten je bijnieren extra hard werken om de stresshormonen te produceren. Maar in de overgang krijgen de bijnieren ook een extra taak erbij. Ze moeten namelijk de taak van de eierstokken gedeeltelijk overnemen.
Het hormonale veranderingsproces vraagt erg veel energie van je. Als je dan ook nog meerdere keren per nacht wakker wordt van de opvliegers dan is het niet vreemd dat de vermoeidheid je soms overvalt.
Veel vrouwen zien het dan niet meer zitten en hebben geen energie meer om de dag door te komen.

Wat kan jezelf doen om vermoeidheid en al teveel stress te voorkomen

Neem vaker de tijd voor ontspanning, plan een leuke avond met je man of vriendin, of nog belangrijker plan eens helemaal niets.
Daarnaast is het goed om je te laten informeren over wat er in je lichaam gebeurt en wat je kunt doen om deze periode goed door te komen. Een overgangsconsulent kan je hierbij helpen. Zij kan samen met u uitzoeken wat er aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden.

Back To Top