skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

06-46993444 info@overgangsconsulente.com

Stef Boes – Locatie Leeuwarden

Wie ben ik?

Ik ben Stef Boes, verpleegkundig overgangsconsulent en gestart in 2013 met mijn praktijk voor vrouwen in de overgang Nieuw Getij in Friesland. Ik heb ruim 35 jaar ervaring als verpleegkundige en ik heb met veel plezier gewerkt in verschillende ziekenhuizen, in de thuiszorg, de ouderenzorg en als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij GGZ Friesland. Op dit moment werk ik ook een aantal dagen per week in verschillende huisartsenpraktijken als praktijkondersteuner GGZ. De andere dagen werk in in mijn eigen praktijk: Nieuw Getij.

Is het de overgang?

Ik spreek vaak vrouwen van 45-55 jaar die vastlopen. Regelmatig blijkt de overgang voor ontregeling te zorgen. Angst en paniekklachten kunnen verward worden met opvliegers en nachtelijk zweten. Hoofdpijn, spierpijn of slecht slapen en moeheid kan gezien worden als uiting van spanning. En stemmingswisselingen worden in deze periode van de overgang vaak uitgelokt door hormonen die in de hobbel zijn. Je kan gevoeliger worden voor stress waardoor je jezelf af en toe kan verliezen. Allemaal symptomen van de overgang. Het kan allemaal heel verwarrend zijn. En het kan zwaar worden alle ballen in de lucht te blijven houden. Voordat je het weet raak je in een burnout.

Orthomoleculair

Dat leefstijl belangrijk is voor iedereen zal je vast niet zijn ontgaan. Voor de vrouw in de overgang is het bijna een must om fit te blijven. Artsen en verpleegkundigen worden steeds meer geïnformeerd over het nut van een gezonde leefstijl, gebruik van vitamines en mineralen en gezonde voeding naast medische behandeling als dit nodig is. Ik ben orthomoleculair voedingscoach en kan je adviseren over voeding, gezond bewegen, gebruik van goede supplementen tijdens en na de overgang.

Risico

Een vrouw in de postmenopauze kan meer risico lopen op gezondheidsklachten omdat de oestrogenen, een vrouwelijk hormoon, niet meer gemaakt wordt. Middels een risicoanalyse heb jij op tijd zicht op die mogelijke risico’s en kan je er wat aan doen. En als je wilt stoppen met roken omdat dit ook je bleoddruk ka doen stijgen help ik je graag als erkend stoppen met roken trainer (ik sta in het kwaliteitsregister van NSPOH)

Maak een afspraak

Laat het niet zover komen. Maak een afspraak, samen kijken we wat er aan de hand is en wat je kan doen aan de symptomen van de overgang om weer wat vat te krijgen op jezelf.  Als je weet wat er gaande is kan je er ook wat aan doen!

Kijk op www.nieuwgetij.nl voor de adresgegevens van de verschillende locaties van Nieuw Getij in Friesland. Ik heb kantoor in Harlingen, Franeker, Leeuwarden en op Terschelling.

Veel zorgverzekeringen vergoeden de consulten, Klik op de link om te zien of jouw verzekering dat ook doet

Nieuw Getij, praktijk voor vrouwen in de overgang

De naam “Nieuw Getij” betekent voor mij beweging zijn, het begin van een nieuwe tijd. Net als de getijden van de zee De overgang is een nieuwe periode in een vrouwenleven. Waarin je op zoek naar een nieuwe balans, een nieuwe tijd. Ik help je graag door de verschillende fasen van de overgang.

En het verminderen van klachten als: opvliegers, nachtzweten, slecht slapen, menstruatieproblemen, blaasproblemen, seksuele problemen, stemmingswisselingen, stress en vermoeidheid. Wanneer er klachten zijn waarvoor meer behandeling nodig lijkt, zal ik dat met je bespreken en je (terug) verwijzen naar de huisarts.

Ik bied eerstelijns zorg. Je hebt daarom geen verwijzing nodig van je huisarts. Afhankelijk van waar je verzekerd bent vergoedt de zorgverzekering de gesprekken.

Kijk op mijn website voor meer informatie www.nieuwgetij.nl

00
49065802230
62170848
Risk Direct
SCAG
2022
90100119
Stef Boes – Locatie Leeuwarden
Fonteinland 7
8931 CZ Leeuwarden Friesland
Nederland
Back To Top