Een vrouw van deze tijd is op de overgang voorbereid
Joke Stroo

Joke Stroo

 • . Locatie
  Brandingdijk 52
  3059 RB Rotterdam
 • . Telefoon
  0180325627
 • . Mobiel
  0618432751
 • . E-mail

Home

Mijn naam is Joke Stroo, ik ben al ruim 25 jaar (ic)verpleegkundige en ik ben moeder van een inmiddels grote dochter en zoon. De laatste jaren in het ziekenhuis ben ik werkzaam geweest als manager (verpleegkundige) opleidingen. Graag wilde ik, na jaren in deze functie gewerkt te hebben, weer de overstap maken naar de werkelijke zorg. Na een opleiding bij Care for Women wist ik zeker dat de functie van overgangsverpleegkundige mij op het lijf geschreven is!


De Overgang


De overgang is een levensfase van de vrouw waarin zij veel onnodige klachten kan hebben. Het is voor bijna alle vrouwen mogelijk om veel fitter door de overgang te komen met de juiste aanpak. Als verpleegkundige gespecialiseerd in de overgang kan ik die vrouwen daarbij helpen door een grondige analyse van de klachten te maken en door een persoonlijk advies op allerlei gebied. Tijdens de overgang is er sprake van disbalans in de hormoonhuishouding maar ook bijvoorbeeld emotioneel en in de energiebalans. Veel vrouwen merken dat zij hierdoor niet zichzelf zijn.
Naast een inventarisatie van de klachten en het bijbehorende advies, zal ik een overzicht maken van de mogelijke risico’s op hart en vaatziekten, botontkalking en suikerziekte.


Gun uzelf de mogelijkheid om fitter door de overgang te komen en om meer van deze ingrijpende levensfase te kunnen genieten.


Goede zorg voor vrouwen in het algemeen is van groot belang. Vrouwen hebben een groot aandeel in de maatschappij van tegenwoordig en zij willen graag jong en actief zijn en blijven. In elke levenfase kunnen er vragen zijn omtrent gezondheid, menstruatie, PMS, voeding en voedingssupplementen en andere (vaak hormoongerelateerde) klachten zoals somberheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn. Vanzelfsprekend kunt u hiermee altijd bij mij terecht.


Visie


Ik vind het heel belangrijk dat goede gezondheids-informatie aan zoveel mogelijk vrouwen wordt verstrekt daarom geef ik ook workshops, koffieuurtje, inloopspreekuur, lessen aan werkers in de gezondheidszorg of lezingen. Indien u belangstelling heeft voor één van deze mogelijkheden neem dan contact met mij op. Ook is het mogelijk om een walk en talk wandeling te organiseren zodat wij op een ongedwongen manier met elkaar in gesprek kunnen gaan.


Mijn praktijk is gevestigd in Rotterdam-Nesselande en is bedoeld voor vrouwen uit de hele regio.  Een consult, uitsluitend op afspraak, duurt ongeveer een uur en wordt door de meeste ziektekostenverzekeraars vergoed.


Ga door naar contact >>