skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Stef Boes – Locatie Leeuwarden

Meteen een afspraak maken met Stef? Klik hier voor het online maken van een afspraak.

Wie is Stef Boes?

Ik ben verpleegkundig overgangsconsulent en in 2013 gestart met mijn praktijk: Nieuw Getij, voor vrouwen in de overgang in Friesland.  Ik heb ruim 35 jaar ervaring als verpleegkundige en heb gewerkt in verschillende ziekenhuizen, de thuiszorg, ouderenzorg, de GGZ en werk nu een aantal dagen als praktijkondersteuner GGZ in verschillende huisartsenpraktijken.

Is het de overgang?

Ik spreek veel vrouwen van 45-55 jaar die vastlopen. Regelmatig blijkt de overgang voor ontregeling te zorgen. Angst en paniekklachten kunnen verward worden met opvliegers en nachtelijk zweten. Hoofdpijn, spierpijn of slecht slapen kan gezien worden als uiting van spanning. En stemmingswisselingen worden in deze periode vaak uitgelokt door hormonen die in de war zijn. Het kan allemaal heel verwarrend zijn en zwaar worden alle ballen in de lucht te blijven houden. Voordat je het weet raak je in een burnout. Kijk op deze pagina voor meer informatie over symptomen van de overgang.

Leefstijl tijdens de overgang en gebruik supplementen

Dat leefstijl belangrijk is zal je vast niet zijn ontgaan. In de overgang is het bijna een must om fit te blijven. Artsen en verpleegkundigen worden steeds meer geïnformeerd over het nut van een gezonde leefstijl, gebruik van vitamines en mineralen en gezonde voeding naast medische behandeling . Ik ben orthomoleculair voedingscoach en kan je goede adviezen geven.

Risico op gezondheidsproblemen tijdens en na de overgang en stoppen met roken

Na de overgang loop je meer risico op gezondheidsklachten. Door het maken van een risicoanalyse heb jij op tijd zicht op die mogelijke risico’s. En als je wilt stoppen met roken om die risico’s te beperken, help ik je graag als erkend stoppen met roken trainer (kijk hier voor mijn registratie in het kwaliteitsregister stoppen met roken)

Maak een afspraak

Laat het niet zover komen. Maak een afspraak, samen kijken we wat er aan de hand is en wat je kan doen aan de symptomen van de overgang om weer wat vat te krijgen op jezelf.  Als je weet wat er gaande is kan je er ook wat aan doen!

Kijk op www.nieuwgetij.nl voor de adresgegevens van de verschillende locaties of maak hier direct een afspraak.

Nieuw Getij, praktijk voor vrouwen in de overgang

De naam “Nieuw Getij” betekent voor mij beweging, nieuwe tijden. Net als de overgang een nieuwe fase in het leven kan zijn, een tijd waarin je op zoek bent naar een nieuwe balans in een nieuwe cyclus. Ik help je graag door de verschillende fasen van de overgang.

Praktisch

Je kunt een afspraak maken op verschillende locaties.

Een consult duurt een uur en kost 70 euro.

In het eerste consult verzamelen we alle klachten en bepalen we in welke fase van de overgang je bent. Afhankelijk van je hulpvraag geef ik je adviezen mee. In het tweede consult gaan we verder met leefstijl-adviezen en maken we een risicoanalyse. Meerdere consulten zijn mogelijk, vaak helpt een derde consult om meer zicht te krijgen op de verandering van de hormonen in je lichaam.

Klik hier voor het maken van een afspraak of mail voor informatie naar nieuwgetij@gmail.com

Kijk op mijn website voor meer informatie www.nieuwgetij.nl

Klik hier om te zien of jouw zorgverzekering de consulten vergoedt

Nieuw Getij plaatst op Facebook nieuws over de overgang. Of zoek Stef boes op op Linkedin.

Ingeschreven in kwaliteitsregister van de V&VN sinds

226707
49065802230
62170848
Risk Direct
SCAG
2022
90100119
Stef Boes – Locatie Leeuwarden
Fonteinland 7b
8931 CZ Leeuwarden Friesland
Nederland
Back To Top