skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Esther Vrolijk, locatie Tilburg

Beste lezers,

Graag stel ik me aan jullie voor, ik ben Esther Vrolijk, geboren in 1979 en woon samen met mijn gezin in Prinsenbeek.

Ik ben werkzaam in het ETZ te Tilburg, locatie Elisabeth en locatie Tweesteden.

Ik werk sinds 2003 als verpleegkundige, eerst op de kraam- en zwangerenafdeling waar ik de specialisatie Obstetrie(verloskunde) & Gynaecologie heb gevolgd. In 2011 ben ik vast op de verlosafdeling gaan werken. Naast mijn werk op de verlosafdeling ben ik tijdens mijn loopbaan in het ziekenhuis veel bezig geweest met voorlichting geven in de vorm van presentaties/workshops/rondleidingen en leerlingenbegeleiding. Dit doe ik nu nog steeds met veel plezier!

Desalniettemin zocht ik naar verbreding van mijn vak en kwam daarbij in aanraking met een hele andere levensfase van de vrouw, de overgangsfase. Een levensfase van vrouwen waar naar mijn mening nog veel te weinig aandacht voor is. Ook ik wist er in die tijd te weinig vanaf, wat mij nog meer motiveerde om de HBO opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulent te gaan volgen, met als doel vrouwen in deze overgangsfase te kunnen ondersteunen, en daarnaast ook meer voorlichting/bekendheid te geven over de overgang!

In 2020 ben ik afgestudeerd als verpleegkundig overgangsconsultent en sinds die tijd ook werkzaam op de menopauze poli in het ETZ. 2 dagen per maand werk ik daar samen met 2 gynaecologen die in de overgang zijn gespecialiseerd. Vrouwen met hevige overgangsklachten die zoekend zijn naar de juiste informatie en naar verlichting; vrouwen die vervroegd in de overgang komen en/of vrouwen in de overgang met daarnaast nog andere medische problematiek, kunnen via de huisarts een verwijzing vragen voor een afspraak op onze menopauze poli. U krijgt dan 2 afspraken na elkaar, eerst maakt u kennis met mij, waar u u verhaal kunt doen, u uitleg krijgt over de overgang en we samen kijken naar welke ondersteuning u nodig heeft/wij u kunnen bieden. Daarna volgt nog de afspraak met de gynaecoloog, zij zal u verdere voorlichting geven over mogelijke behandelingen, evt. behandeling starten en indien nodig gynaecologisch onderzoek verrichten.

Overgangsconsulenten van de VVOC kunnen u deskundige ondersteuning bieden tijdens deze fase, zonder verwijzing kunt u terecht bij 1 van de andere overgangsconsulenten van de VVOC met een eigen praktijk, hierbij gelden de mogelijke vergoedingen vanuit uw zorgverzekering. Is deze afspraak niet afdoende voor u, of minder passend voor u dan ontvangen wij u heel graag op onze menopauze poli. Zelf werk ik alleen op deze poli, ik heb daarnaast geen eigen praktijk.

Belangrijk om te weten, de afspraak op de menopauze poli brengt andere kosten (eigen risico) met zich mee, hierbij gelden dus niet de vergoedingen voor een overgangsconsulent van de VVOC met een eigen praktijk. U krijgt een combinatieafspraak afspraak met mij en de gynaecoloog.

Wacht niet te lang met hulp zoeken!!

 

Esther Vrolijk

 

 

Esther Vrolijk, locatie Tilburg
Hilvarenbeekseweg 60
Dr Deelenlaan 5
5042 AD Tilburg Brabant
Nederland
Back To Top