skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Esther Vrolijk, locatie Tilburg

Beste lezers,

Graag stel ik me aan jullie voor, ik ben Esther Vrolijk, 42 jaar en woon samen met mijn gezin in Prinsenbeek.

Ik ben werkzaam in het ETZ (Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis) te Tilburg. Ik werk daar sinds 2003 als verpleegkundige, eerst op de kraam- zwangerenafdeling waar ik de specialisatie opleiding Obstetrie(verloskunde) & Gynaecologie heb gevolgd. In 2011 ben ik vast op de verlosafdeling  gaan werken. Dit doe ik nu nog steeds met veel plezier. Naast mijn werk op de verlosafdeling ben ik in het ziekenhuis veel bezig geweest met voorlichting geven in de vorm van  presentaties/workshops/rondleidingen en leerlingenbegeleiding.

Desalniettemin zocht ik 3 jaar geleden naar verbreding van mijn vak en kwam daarbij in aanraking met een (ex-)collega die alweer 12 jaar geleden samen met een gynaecoloog vol trots de menopauzepoli in ons ziekenhuis heeft opgezet.

Dit sprak mij erg aan, vrouwenzorg, een andere fase van vrouwen waar naar mijn mening nog veel te weinig aandacht voor is. Ook ik wist er in die tijd te weinig vanaf, wat mij nog meer motiveerde om de HBO opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulent te gaan volgen, met als doel vrouwen in deze overgangsfase te kunnen ondersteunen en meer voorlichting/bekendheid te geven aan elke leeftijdsgroep over de overgang!

In 2020 ben ik afgestudeerd als verpleegkundig overgangsconsultent en sinds die tijd ook werkzaam op de menopauzepoli. 2 dagen per maand, werk ik daar samen met 2 gynaecologen die in de overgang zijn gespecialiseerd. Vrouwen met overgangsklachten waarbij het dagelijks leven  negatief beïnvloed wordt; vrouwen die vervroegd in de overgang komen en/of vrouwen met daarnaast nog medische problematiek kunnen via de huisarts een verwijzing vragen voor een afspraak op onze poli. U zal dan eerst kennismaken met mij, waar u u verhaal kunt doen, u uitleg krijgt over de overgang en we samen kijken naar welke ondersteuning u nodig heeft/wij u kunnen bieden. Daarna volgt nog de afspraak met de gynaecoloog, zij zal u verdere voorlichting geven over mogelijke behandelingen en indien nodig gynaecologisch onderzoek verrichten.

Wacht niet te lang met hulp zoeken!!

Overgangsconsulenten van de VVOC kunnen u deskundige ondersteuning bieden tijdens deze fase, zonder verwijzing kunt terecht bij overgangsconsulenten met een eigen praktijk, indien dit voor u geen passende optie is dan ontvangen wij u graag na een verwijzing van de huisarts op onze menopauzepoli in het ETZ te Tilburg.

Mvgr.

Esther Vrolijk

 

 

 

Esther Vrolijk, locatie Tilburg
Hilvarenbeekseweg 60
Dr Deelenlaan 5
5042 AD Tilburg Brabant
Nederland
Back To Top