skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Marina Schriek, locatie Almere Stad

Overgangspraktijk AnaLiese

Ik wil graag mijn kennis en ervaring betreffende de overgang delen en andere vrouwen wakker schudden, informeren, inspireren en vooral vérder helpen.

Je bent van harte welkom!

Over mij

Mijn naam is Marina Schriek (Hilversum, 1965). Ik ben getrouwd en heb een volwassen zoon en dochter.

Loopbaan

Sinds 1993 ben ik geregistreerd als verpleegkundige en heb als zodanig in de klinische zorg- dat wil zeggen in het ziekenhuis- gewerkt. Aanvankelijk zeer allround, op verschillende afdelingen, met name interne geneeskunde, oncologie en neurologie. Maar ook gynaecologie en urologie. De laatste jaren werk ik als gespecialiseerd Neonatologie verpleegkundige in de zorg voor zieke- en prematuur- geboren pasgeborenen.

Orthomoleculaire missie

Door alles wat op mijn levenspad kwam, inclusief mijn eigen overgang, ben ik zo’n zeven, acht jaar geleden meer dan gemiddeld geïnteresseerd geraakt in complementaire zorg. Ons lichaam vertelt ons veel, we moeten er alleen wel naar leren luisteren.

In 2015 heb ik daarom een opleiding als orthomoleculair therapeut afgerond bij Ortho Linea(HBO niveau). Daardoor heb ik onder andere kennis van de veelomvattende invloed van voeding en voedingstoffen op het menselijk lichaam. Ook de werking en het samenspel van hormonen, neurotransmitters en enzymen komt tijdens deze opleiding aan de orde. Deze kennis sluit perfect aan op het werk als overgangsconsulent.

Overgangsconsulent

Inmiddels heb ik aan hogeschool Breederode in Rotterdam de post HBO opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulent gevolgd en mijn diploma behaald. Een boeiend jaar waarin ik mij vol overgave aan de overgang heb gewijd. Ik heb mij aangesloten bij de VVOC en ben gestart met mijn praktijk ‘AnaLiese’ in Almere.

Aard van het beestje

Als mens, als zorgverlener ben ik vooral zorgzaam, een goede luisteraar, geduldig, rustig, een analyticus. Ik houd ervan om rechtstreeks te communiceren en van een goede dosis humor en relativeringsvermogen.

 

Over de overgang

“Denk alsjeblieft niet dat dit een periode is waarin je in alle gevallen maar moet accepteren dat overgangsklachten erbij horen en dat het wel een keertje over gaat. Zeker niet als de verschijnselen heftig zijn en er maar geen eind aan wil komen. De overgang kan je namelijk zo bij de kladden grijpen dat je gezondheid er serieus onder lijdt”

We weten steeds meer over de overgang en het  krijgt gelukkig steeds meer de plek die het verdient. We hoeven deze fase niet meer hulpeloos te ondergaan, we kunnen er ook van leren en er invloed op uit oefenen. De klachten die je hebt kunnen je veel zeggen over je algehele gezondheid. Wacht niet tot de overgangsklachten je ‘aan het eind van je Latijn’ hebben gebracht, trek op tijd aan de bel. Het is mogelijk om er goed doorheen te komen. Bovendien is het nu ‘vijf voor twaalf’, hoog tijd om  het roer om te gooien en te investeren in je gezondheid en in de kwaliteit van het leven dat nog voor je ligt.

“De overgang is geëvolueerd van ‘iets waar je maar een beetje mee aan moest blijven tobben’, naar een ‘wake-up call’, een ‘eye-opener’ van de bovenste plank! Doe daar je voordeel mee! Voor nu en voor later.”

Over praktijk ‘AnaLiese’

Zodra je vermoedt dat de (vage) klachten die je hebt weleens met de overgang te maken zouden kunnen hebben, aarzel dan niet en kom in ieder geval voor een consult.  De overgang dient zich in vele gedaanten aan, dit verschilt per vrouw en het kan zeer verhelderend zijn om je klachten te analyseren. Er wordt duidelijk of je inderdaad in de overgang bent, in welke fase wellicht en hoe de klachten samen kunnen hangen met jouw verdere gezondheid en leefstijl.

Er wordt je daarnaast veel duidelijk over het ingrijpende proces dat  ‘overgang’ heet. Met deze informatie kun je anticiperen op de klachten. Niet alleen om de klachten te verminderen maar in veel gevallen ook om jezelf te behoeden voor onnodige achteruitgang in je gezondheid. Ook weet je daardoor beter hoe je de rest van je overgang zo geruisloos mogelijk kunt laten verlopen.

Wil je weten welke klachten er allemaal bij de overgang kunnen horen? Lees verder op de website van mijn praktijk: www.analiese.nl

AnaLiese is gevestigd aan de Slipsteek 22, 1319 GV, Almere Stad.

Contact: advies@analiese.nl/ 06- 345 310 95

 

Ingeschreven in kwaliteitsregister
VenVN : 769146
Ingeschreven in het BIG register onder nummer
79003544030.
Aangesloten bij de Kamer van Koophandel onder nummer
81345011
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering via
VVAA/collectief
Klachtafhandeling via
SCAG
Verklaring van Goed gedrag
Afgegeven op 6 januari 2021
AGB code
90110390
Marina Schriek, locatie Almere Stad
Slipsteek 22
1319 GV Almere Stad Flevoland
Nederland
Back To Top