skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Linda ter Woerds, locatie Haaksbergen

Overgangspraktijk InBalans

Alle vrouwen komen in de overgang door het fysiologische proces van veroudering. Soms is er echter sprake van onderliggende ziekten (gynaecologisch of oncologisch) waardoor dit proces vervroegd of verstoord wordt. Sommige vrouwen komen al op veel jongere leeftijd, voor hun veertigste, in de overgang.

Vaak wijzen klachten heel duidelijk naar de overgang: de z.g. opvliegers. Er zijn ook klachten die hier veel minder op wijzen zoals vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn en stemmingswisselingen. Wat wel steeds duidelijker wordt, is dat veel vrouwen hier dusdanig veel hinder van ondervinden dat dit zelfs kan leiden tot langdurige uitval of verzuim van het werk.

Door de daling van de vrouwelijke hormonen kan een verhoogd risico ontstaan op andere ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes mellitus of osteoporose.

Ik ben Linda ter Woerds, verpleegkundige en ben 32 jaar werkzaam in de zorg. Getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen en ik woon in Haaksbergen. In 1990 begon ik met de opleiding ziekenverzorgende en werkte in dat vakgebied tot ik in 2015 startte met de opleiding verpleegkunde. In 2020 ben ik de opleiding tot Verpleegkundig Overgangsconsulente aan de Breederode Hogeschool in Rotterdam gaan volgen. Met de door mij opgedane kennis begeleid ik vrouwen en geef ik voorlichting over de (vervroegde) overgang,

Samen bekijken we wat de beste opties zijn om met jouw gezondheidsproblemen om te gaan, wat je zelf kunt doen en wanneer je (als dat nodig is) een andere zorgverlener moet consulteren.

Een eerste consult duurt 90 minuten. Eerst krijg je een vragenlijst thuisgestuurd die je terugstuurt of ingevuld mee naar de afspraak neemt. Tijdens dit gesprek kun je je verhaal kwijt en aan de hand van de vragenlijst komen we er achter wat jouw belangrijkste klachten zijn. Daarna geef ik uitleg over de overgang en in welke fase jij zit. Ook zal ik tijdens het consult jouw bloeddruk meten omdat deze van invloed kan zijn op jouw overgangsklachten. Op basis van jouw belangrijkste overgangsklachten geef ik jou advies op maat.

Tijdens het tweede consult bespreken we of er verbetering is opgetreden in jouw klachten. Misschien zijn er zaken niet besproken waarmee je nu verder wilt gaan. Tijdens dit consult besteed ik aandacht aan de gezondheidsrisico’s die de overgang met zich mee kunnen brengen. Denk dan aan hart- en vaatziekten, botontkalking, diabetes mellitus en het risico op borstkanker.

Voor het maken van een afspraak heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. De consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel/gedeeltelijk vergoedt als je aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg hiervoor jouw polis.

Linda ter Woerds, locatie Haaksbergen
Spoelsterstraat 90
7481 KH Haaksbergen Overijssel
Nederland
Back To Top