skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Joke Stroo, locatie Dordrecht

De praktijk in Dordrecht bij Profundum gaat over naar een andere overgangsconsulent miv 15 oktober 2021

Haar naam is Annemieke Houweling

Telefoonnummer: 0619366192

Praktijk: Vivere emailadres: annemieke@vivere-overgangsconsulente.nl

Ik wens Annemieke net zoveel plezier in de praktijk als dat ik altijd heb gehad en alle clienten bedankt voor het in mij gestelde vertrouwen.

Groeten van Joke Stroo

 

De Overgang

De overgang is een levensfase van de vrouw waarin zij veel onnodige klachten kan hebben. Het is voor bijna alle vrouwen mogelijk om veel fitter door de overgang te komen met de juiste aanpak. Als verpleegkundige gespecialiseerd in de overgang kan ik die vrouwen daarbij helpen door een grondige analyse van de klachten te maken en door een persoonlijk advies op allerlei gebied. Tijdens de overgang is er sprake van disbalans in de hormoonhuishouding maar ook bijvoorbeeld emotioneel en in de energiebalans. Veel vrouwen merken dat zij hierdoor niet zichzelf zijn. De overgang heeft raakvlakken met een groot aantal andere processen in het lichaam en de invloed van de hormonen op de bekkenbodem is daar een voorbeeld van. Daarom is de samenwerking met Profundum en de diverse andere beroepsbeoefenaren daar, zo interessant voor de vrouwen in de overgang.
Naast een inventarisatie van de klachten en het bijbehorende advies, zal ik een overzicht maken van de mogelijke risico’s op hart en vaatziekten, botontkalking en suikerziekte.

Gun uzelf de mogelijkheid om fitter door de overgang te komen en om meer van deze ingrijpende levensfase te kunnen genieten.

Voor een afspraak kunt u bellen met 06-18432751 of mailen naar jostrojo@gmail.com

Joke Stroo

Mijn naam is Joke Stroo, ik ben al ruim 25 jaar (ic)verpleegkundige en ik ben moeder van een inmiddels grote dochter en zoon. De laatste jaren in het ziekenhuis ben ik werkzaam geweest als manager (verpleegkundige) opleidingen. Graag wilde ik, na jaren in deze functie gewerkt te hebben, weer de overstap maken naar de werkelijke zorg. Na een opleiding bij Care for Women wist ik zeker dat de functie van overgangsverpleegkundige mij op het lijf geschreven is!

Goede zorg voor vrouwen in het algemeen is van groot belang. Vrouwen hebben een groot aandeel in de maatschappij van tegenwoordig en zij willen graag jong en actief zijn en blijven. In elke levensfase kunnen er vragen zijn omtrent gezondheid, menstruatie, PMS, voeding en voedingssupplementen en andere (vaak hormoongerelateerde) klachten zoals somberheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn. Vanzelfsprekend kunt u hiermee altijd bij mij terecht.

Visie

Ik vind het heel belangrijk dat goede gezondheids-informatie aan zoveel mogelijk vrouwen wordt verstrekt daarom geef ik ook workshops, koffieuurtje, inloopspreekuur, lessen aan werkers in de gezondheidszorg of lezingen. Indien u belangstelling heeft voor één van deze mogelijkheden neem dan contact met mij op. Ook is het mogelijk om een walk en talk wandeling te organiseren zodat wij op een ongedwongen manier met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Mijn praktijk is gevestigd in Rotterdam-Nesselande en is bedoeld voor vrouwen uit de hele regio.  Een consult, uitsluitend op afspraak, duurt ongeveer een uur en wordt door de meeste ziektekostenverzekeraars vergoed.

Psycho-educatie

Veel vrouwen ervaren in de overgang lichamelijke en psychische klachten. Er is sprake van een grote mate van onbekendheid met de overgang en de klachten die hieruit kunnen voorkomen. Een enkeling in het land is hier wel actief mee bezig en er zijn allerlei mooie initiatieven, maar nog lang niet genoeg.

Bekend is dat psycho-educatie kan zorgen voor onderkenning en (h) erkenning van klachten, waardoor beter ingespeeld kan worden op verlichting van de klachten.

Wij hebben hiervoor een informatiebijeenkomst samengesteld, gericht op vrouwen die meer willen weten over de overgang en informatiebijeenkomsten voor beroepsbeoefenaren die te maken hebben met vrouwen in de overgang.

De informatiebijeenkomsten worden gegeven door Leonie Verhoef (Gz-Psycholoog) en Joke Stroo (verpleegkundig overgangsconsulente). Deze multidisciplinaire samenwerking is uniek en maakt dat we op diverse aspecten van de overgang kunnen ingaan.

Graag willen we een passend aanbod voor u opstellen. Voor verdere informatie en/of een afspraak, mail naar info@Zeisprong.nl

Indien u aanvullend verzekerd bent kunt u een vergoeding hiervoor krijgen van uw zorgverzekeraar. U kunt op de site van zorgwijzer ook eenvoudig zien welke zorgverzekeraars de consulten van de overgangsconsulente vergoeden.

29-08-2011
19015047130
21763267
SAS Assurantien
00
Afgegeven op 8 maart 2017
90057685
Joke Stroo, locatie Dordrecht
Godewijckstraat 104a
3311 GX Dordrecht Zuid-Holland
Nederland
Back To Top