skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Joke Doornbos, Locatie Rotterdam

Van Overgangsklacht naar Overgangskracht

Ook in deze bizarre tijd tgv het Corona-virus, is mijn praktijk open.
De afspraken worden als beeldbel- of belafspraak ingepland of omgezet.
Voor meer informatie hierover, kun je mij gewoon even bellen : 06 – 18 48 42 56.

Overgangsverschijnselen worden veroorzaakt door schommelingen in de hormoonspiegels.
Maar liefst 80-95% van alle vrouwen in de overgang, krijgt te maken met overgangsverschijnselen.

Moe, onbalans, jezelf kwijt, stemmingswisselingen, burn-out- achtige klachten, vaginale klachten, opvliegers, kort lontje? Zomaar een paar klachten uit de lijst van overgangsklachten die (deels) op jou van toepassing kunnen zijn.

Heb je klachten van de overgang of weet je dat eigenlijk niet zo goed maar voel je je niet fit of lekker in je vel? Of wil je voordat de overgang zich aandient, goed zijn voorgelicht?

Er valt in deze tijd veel aan klachten ten gevolge van de overgang te doen, je moet alleen wel weten wát. Een overgangs-verpleegkundige kan uitleggen wat de overgang doet met je, welke klachten hieronder vallen en wat de opties zijn om deze klachten ‘te lijf’ te gaan. De meeste overgangsklachten zijn te behandelen!

Mijn naam is Joke Doornbos, ben 54 jaar en werk ruim 31 jaar als verpleegkundige in verschillende velden binnen de gezondheidszorg.
Ik woon samen met mijn partner en wij hebben een samengesteld gezin. Alle 4 onze kinderen wonen inmiddels buitenshuis.

In 2011 ben ik gestart met deze opleiding tot Verpleegkundig Overgangsconsulente aan het Erasmus Universitair Centrum.
Oktober 2012 heb ik de opleiding afgerond en ben direct met mijn eigen praktijk als Overgangsverpleegkundige gestart.

Gelukkig merk ik dat de behoefte aan Overgangsverpleegkundigen steeds groter wordt. De taboe-sfeer rondom de overgang lijkt eindelijk een beetje te verdwijnen, er verschijnen meer boeken over de overgang en er wordt in de media meer aandacht aan besteed.

De overgang brengt diverse klachten met zich mee. O.a. overgewicht of meer stress-gerelateerde klachten vallen hier ook onder.
Ik heb de beslissing genomen om mijn praktijk uit te gaan breiden, zowel in uren als in wat ik te bieden heb.
In 2016 ben ik de opleiding Gewichtsconsulente gaan volgen bij Sonnevelt-opleidingen als extra specialisatie en deze heb ik in 2017 afgerond.
Veel vrouwen in de Overgang komen aan in gewicht, ik weet waardoor dit komt. Alleen kon ik hen niet gericht helpen bij het afvallen tot een voor hen gezond gewicht en eetpatroon. Nu wel!

Tevens werk ik 1,5 dagen per week op een Menopauzepoli binnen het ziekenhuis. Daar werk ik nauw samen met gynaecologen.

In een consult praten we over wat je zelf kunt doen om de klachten van de  overgang te verlichten door o.a. aandacht te hebben voor je leefstijl, voedings- en beweegpatroon.

Soms is dit niet voldoende en gaan we samen kijken naar andere behandelopties, zoals het toevoegen van supplementen of plantaardige oestrogenen.

Wanneer ook dit niet afdoende helpt, komen de meer medische behandelingen ter sprake zoals de Anti-Conceptie-Pil of Hormoon Therapie tegen overgangsklachten.

Samen maken we een advies op maat, aangepast aan jouw omstandigheden en leven.

Mijn rol is  adviserend wat wil zeggen dat jij zelf de regie in handen houdt om te kiezen voor een voor jouw passende oplossing tegen je klachten.

Ook wanneer de overgang niet ‘natuurlijk’ komt, maar door bijv. borstkanker, ben je bij mij van harte welkom en bekijken welke behandelopties er zijn voor jou.

Ten slotte zijn er ook vrouwen die te vroeg in de overgang komen door moeder natuur. Met te vroeg bedoelen we jonger dan 40 jaar. Ook dan nodig ik je van harte uit om een afspraak met mij te maken!

Ook voor workshops over de overgang, bent u bij mij aan het goede adres.  Samen maken we ook daarin een workshop op maat.
Vraag vrijblijvend advies.

Indien je nadere informatie wenst of een afspraak wilt maken, kunt je telefonisch, via e-mail of via het formulier op deze website contact met mij opnemen.

Een afspraak kun je rechtstreeks met mij maken of je kunt door een  zorgprofessional worden doorverwezen.

De consulten van de bij de VVOC aangesloten verpleegkundigen worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk volgens de polisvoorwaarden vergoed.

Neem ook eens een kijkje op mijn eigen website www.vanhetlijf.nl

Graag tot ziens in mijn praktijk!

Uitbreiding Praktijk

Sinds halverwege 2017 mag ik mijzelf ook Gewichtsconsulente noemen!
Ik heb mijn opleiding bij het Sonnevelt-instituut gevolgd.
Ik zet in op een gezond(er) voedingspatroon, beweging en coaching.
Dit tezamen leidt naar een nieuwe leefstijl die bij jouw persoonlijk past.
Samen met de cliënt een advies op maat maken.

Door deze uitbreiding is mijn website ook aangepast.
Zie: www.vanhetlijf.nl

21-10-2012
99006084630
56266111
Risk Direct
SCAG
Goedgekeurd op 24 februari 2017
90-049035
Joke Doornbos, Locatie Rotterdam
Spoorsingel 53-A
3033 GH Rotterdam Zuid-Holland
Nederland
Back To Top