skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Ebel Molenaar-Wessels, locatie Vlaardingen. Ook regio Rotterdam en Spijkenisse

RIVM richtlijnen met betrekking tot het coronavirus worden door mij gehanteerd.
Je bent van harte welkom voor een consult maar het consult zal tot nader order in overleg met jou digitaal of telefonisch worden afgenomen.

De gemiddelde vrouw in de overgang bestaat niet!

Alle vrouwen komen in de overgang door het fysiologische proces van veroudering, maar soms is er sprake van onderliggende ziekten (gynaecologisch of oncologisch) waardoor dit proces vervroegd of verstoord in gang wordt gezet.  Ook komen sommige vrouwen al op veel jongere leeftijd in de overgang.
Een aantal klachten wijzen heel duidelijk naar de overgang (de z.g. opvliegers) maar veel klachten doen dit veel minder (bijv. vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, stemmingswisselingen). Wat wel steeds duidelijker wordt, is dat vrouwen hier dusdanig veel hinder van ondervinden, dat dit zelfs kan leiden tot langdurige uitval of verzuim van het werk.

Binnen de praktijk van de huisartsen melden zich regelmatig vrouwen met klachten, die uiteindelijk veroorzaakt blijken door de overgang. Vaak zijn vrouwen maar ook de arts waar de klachten gemeld worden, zich hiervan niet bewust en duurt het langere tijd (en ziekteverzuim) voordat zij de juiste voorlichting, begeleiding en behandeling hiervoor vinden.

Omdat iedere vrouw anders is en dus ook verschillend op de overgang kan reageren is het goed om samen met de overgangsconsulente, een verpleegkundige die echt gespecialiseerd is in de overgang,  uit te zoeken wat de best passende advisering en behandeling is.

Daarom bent u bij mij op het goede adres en heet ik u van harte welkom in mijn praktijken.

 

 

Mijn naam is Ebel Molenaar, gespecialiseerd verpleegkundige m.b.t. de overgang. Vanaf 1979 ben ik al als verpleegkundige werkzaam in de gezondheidszorg, later als gespecialiseerd Obstetrie-Gynaecologie verpleegkundige in het academisch ziekenhuis Erasmus MC en als opleiding-loopbaanadviseur,coach en trainer.

Sinds 2007 werk ik in mijn eigen praktijk als verpleegkundig overgangsconsulente en (lifestyle-) coach (www.ebelmolenaar.nl) en vanaf 2016 sta ik als docent voor de klas bij de Breederode Hogeschool in Rotterdam.

In september 2019 is de opleiding tot Overgangsconsulent bij de Breederode Hogeschool gestart. Deze heb ik als docent en expert mee vormgeven.  Inmiddels geef ik dan ook binnen deze opleiding over verschillende onderwerpen les.

Als bestuurslid van de Dutch Menopause Society (DMS) vertegenwoordig ik sinds 2015 de overgangsverpleegkundigen/consulenten in Nederland die aangesloten zijn bij de VVOC en kijk samen met de  gynaecologen naar de laatste ontwikkelingen en onderzoeken over de overgang dus ben altijd van de laatste feiten op de hoogte!

“Als je begrijpt waarom je verandert, wat de overgang met je doet, is het niet zo ongrijpbaar en eng meer”

Door opleiding en ervaring kan ik mezelf inmiddels een expert noemen in het begeleiden en behandelen van vrouwen met overgangsklachten. Ik coach je graag door deze periode heen. Tijdens het consult komt niet alleen je gezondheid in de overgang ter sprake maar ook je werk en relaties passeren de revue. Leefstijl, voeding en invloeden van buitenaf kunnen namelijk een grote stempel drukken op het ervaren van overgangsklachten. Ik kan dan ook als loopbaanadviseur met je onderzoeken of je klachten in relatie staan met het werk en met je meekijken of ander soort werk of een andere benadering van je huidige werk een oplossing kan zijn. Hierdoor verminderen vaak ook veel klachten. Velen hebben hier dan ook al dankbaar gebruik van gemaakt!

Heb je een behandeling tegen een hormoongevoelige borstkanker ondergaan of onderga je deze nog? Heb je hierdoor last van psychische en lichamelijke overgangsklachten (zoals bijv. slecht slapen, vermoeid en transpireren?) dan kun je ook bij mij terecht voor advies. Ik werk samen met mammacare -poliklinieken.

Overgangsklachten?

Ben je inmiddels in de overgang of twijfel je hieraan dan leg ik graag uit wat er allemaal tijdens de overgang kan gebeuren en inventariseer  samen met jou de (a-)specifieke klachten. Samen zoeken we naar een passend advies en leg ik uit wat je al eenvoudig zelf kunt doen om klachten te verminderen.

Er zal ook aandacht worden besteed aan de gezondheidsrisico’s tijdens de overgang. Als je meer wilt weten over je eigen risicoprofiel dan leg ik je graag het een en ander uit. Je krijgt van mij altijd een ‘passend’ advies.

Mocht er aanleiding toe zijn verwijs ik je door naar de huisarts, specialist of andere zorgverlening.

Vergoeding en doorverwijzing

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden een consult geheel of gedeeltelijk. Bij een aanvullende verzekering wordt geen eigen risico verrekend. Kijk hiervoor ook altijd even je polisvoorwaarden na.

Voor een consult in het ziekenhuis is een verwijzing van de huisarts nodig.

Voor een consult in mijn praktijk in Vlaardingen is geen verwijzing van een arts nodig.

Voor een consult in mijn praktijk in Schiedam, Paramedisch Centrum De Nieuwe Dam, is geen verwijzing van een arts nodig

 

Waarvoor kun je verder bij mij terecht?

Je kunt ook bij mij terecht voor alleen een gezondheidsscreening of Health Check. Een verhoogd cholesterol wordt vaak geconstateerd bij vrouwen in de overgang waartoe het risico op hart- en vaatziekten toeneemt.
Na de screening krijg je van mij gelijk de uitslag(en) mee en een advies met betrekking tot voeding en beweging. Wil je alleen een screening? Laat dit mij even weten als je een afspraak maakt.

Ben je werkgever en vind je de gezondheid en het welzijn van je personeel belangrijk?  Wil je meer weten?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Spreekuur in verschillende ziekenhuizen
 Je kunt ook bij mij terecht op het menopauzespreekuur in
1. het Franciscus ziekenhuis locatie Vlietland (Schiedam).
2. het Maasstadziekenhuis (Rotterdam).
3. het OLVG-West (Amsterdam).
In afstemming met de gynaecoloog bespreken we de voor jouw best passende behandeling.

Voor dit spreekuur heb je wel een doorverwijzing van je huisarts, gynaecoloog of andere specialist nodig. Je kunt je dan via de betreffende poli Gynaecologie aanmelden.

Vanaf 14 februari 2020 heb ik ook een praktijkadres in Schiedam. Het adres is Paramedisch Centrum De Nieuwe Dam op de Nieuwe Damlaan 845. U kunt hier om de week op vrijdagochtend ook bij mij terecht.

 

Lezingen
Ook geef ik diverse lezingen (voorlichting en preventie) m.b.t. de overgang. Zowel voor bedrijven als particulieren. ( Shell, Belastingdienst, MSD, VWS, Erasmus MC e.v.a.)

Altijd heel goed om te zien en horen hoe enthousiast  de aanwezigen reageren. Medewerkers van de verschillende bedrijven zijn blij met voorlichting en uitleg. Ik zie hen dan ook vaak terug voor een persoonlijk, passend advies.
Met verschillende bedrijfsartsen heb ik inmiddels ook een prettige samenwerking.

Wil je ook een lezing bijwonen?
Hou de regionale kranten en de website van het ziekenhuis even in de gaten. Man, vriend, partner is uiteraard ook van harte welkom. Ook zij kunnen hun vragen stellen!

Workshops
Is er bijvoorbeeld binnen je vriendenkring of kennissenkring ook behoefte aan een workshop over de overgang, voeding en beweging of leefstijl tijdens de overgang? Mannen zijn uiteraard ook welkom!

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.

Bereikbaarheid
Voor het maken van een afspraak voor een consult is de praktijk van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar onder
M  06-11001933

Neem ik niet op ?
Spreek dan gerust je naam en telefoonnummer in dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.

Mail je liever? mail dan naar ebelmolenaar@gmail.com
of  info@ebelmolenaar.nl

Ben je door omstandigheden niet in staat naar een van mijn praktijken te komen leg ik ook wel huisbezoeken af. (€ 0,25 per km).
Laat dit graag weten als je een afspraak maakt.

De praktijken zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid. (geen parkeermeters)

01-01-2010
69025543130
24410995
Nationale Nederlanden
SCAG
Afgegeven op 24-02-2016
90049351
Ebel Molenaar-Wessels, locatie Vlaardingen. Ook regio Rotterdam en Spijkenisse
Willem de zwijgerlaan
17
3136 AP vlaardingen Nederland
Back To Top