Belangrijke fase
Stemmingswisselingen, hartkloppingen, gewrichtsklachten, somberheid, opvliegers…het kan allemaal voorbij komen tijdens de overgang.
Ook als je nog gewoon menstrueert kun je overgangsklachten hebben, maar helaas wordt dit niet altijd (h)erkend. Langzaam aan merk je dat je gaat veranderen: Je hebt soms geen zin meer in dingen waar je voorheen wel zin in had, je gaat anders nadenken over bepaalde zaken. Er kunnen mentale en/of fysieke klachten en symptomen gaan optreden die je overvallen en waar je op z’n minst niet blij van wordt. Het kan je enorm helpen door hierover te praten en erkenning krijgen voor je klachten. Bovendien geef ik je adviezen waar je goed mee verder kunt. Vrouwen zijn altijd weer blij en opgelucht als ze geweest zijn.
Wil je een afspraak maken?
Wil je een afspraak maken? Dit kan bij voorkeur online, klik daarvoor hier

Praktijkgegevens overgangsconsulent Heesch en ‘s-Hertogenbosch
Adres Heesch : Maasstraat 13, 5384NE Heesch
Adres Den Bosch : Werfpad 8E, 5212VJ ‘s-Hertogenbosch
Telefoon : 06-45488165
Mail : info@zorgvoordeovergang.nl
Website : Zorg voor de Overgang
Facebook : Zorg voor vrouw en gezondheid
Een afspraak maken in Heesch is mogelijk:
– Op maandag en woensdag van 8.30 – 17.00 uur
– Op donderdagochtend van 8.30 – 12.00 uur
Een afspraak maken in Den Bosch is mogelijk:
– Op donderdagmiddag van 13.00-17.00 uur
Een afspraak maken kan online, klik daarvoor hier
Verwijzing: U heeft géén verwijzing van uw huisarts nodig voor het maken van een afspraak.
Vergoeding: Indien u aanvullend verzekerd bent kunt u een vergoeding hiervoor krijgen van uw zorgverzekeraar. U kunt op de site van zorgwijzer ook eenvoudig zien welke zorgverzekeraars de consulten van de overgangsconsulente vergoeden.
Welkom op de pagina van Caroline van Lokven
Mijn naam is Caroline van Lokven, sinds 1984 werkzaam in de gezondheidszorg. Ik heb in diverse ziekenhuizen gewerkt, op de afdelingen hartchirurgie, intensive care en cardiologie. Inmiddels heb ik al 15 jaar mijn eigen praktijk waarin ik al vele vrouwen heb ondersteund bij de overgang. Erg dankbaar om te doen.
Zie voor meer informatie Zorg voor de Overgang
Werkwijze
Je kunt zelf een afspraak maken, of het zijn dat je bent doorverwezen door bijvoorbeeld een arboarts, huisarts, psycholoog, gynaecoloog etc. Een afspraak maken kan telefonisch of via email.
Intakegesprek
Het 1e gesprek duurt 75 minuten en zal ik je een aantal vragen stellen om een duidelijk beeld te krijgen van je situatie. We bespreken je klachten en ik kijk of deze overgang gerelateerd zijn, ik bekijk waar dat je ongeveer zit in de overgang en ik vraag naar de voorgeschiedenis en medicijngebruik. Ook geef ik uitleg over wat er in het lichaam gebeurt tijdens deze hormonale fase. Vervolgens bespreek ik samen met jou de behandelmogelijkheden en geef ik advies betreft voeding, leefstijl en hormoontherapie. Je kunt hierna zelf een keuze maken wat het best bij je past, uiteraard help ik je hierbij.
Vervolgafspraak
Na dit gesprek maken we eventueel een vervolgafspraak om te evalueren of de adviezen en/of behandeling hebben geholpen en ik geef uitleg over de gezondheidsrisico’s die gaan ontstaan na de overgang. Ik doe dit door middel van een risico inventarisatie, waarna je uitleg krijgt over hoe je de risico’s zoveel mogelijk kunt beperken gedurende het ouder worden.
Ook mogelijk
Bij een vroege overgang, het afbouwen van hormonale therapie, klachten veroorzaakt door borstkankertherapie, baarmoederkanker of een gynaecologische operatie kunt u eveneens bij mij terecht.
Voor meer informatie kunt u kijken op Zorg voor de Overgang
Aarzel niet om contact op te nemen, ik help u graag weer op weg!
Contact
Een afspraak maken kunt u bij voorkeur online, klik daarvoor hier of per mail.
U heeft géén verwijzing nodig van de huisarts.
In Heesch zijn afspraken mogelijk:
– Op maandag en woensdag van 8.30 – 17.00 uur.
– Op donderdagochtend van 8.30 – 12.00 uur.
In Den Bosch zijn afspraken mogelijk:
– Op donderdag van 13.00 – 17.00 uur .
Ingeschreven in kwaliteitsregister van de V&VN sinds | 01-02-2009 |
Ingeschreven in het Bigregister onder nummer |
19008158730 |
Aangesloten bij de kamer van Koophandel onder nummer |
17243137 |
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering via |
VVAA |
Klachtafhandeling via | SCAG |
Verklaring van Goed gedrag geldig tot | 27-02-2025 |
AGB code | 90049019 |
Ik geef regelmatig webinars, scholingen en workshops. Deze bedrijven gingen u voor:
– Nij Geertgen, fertiliteitskliniek
– MSD/Organon
– Hart for Her, sportschool
– Zorg van de Zaak, Arbodienst
– Stichting Philadelphia Zorg
– Thuiszorgorganisatie Vivent
– Jeroen Bosch Ziekenhuis
Vrouwen zelf
Door kennisoverdracht leren vrouwen hun eigen klachten en symptomen herkennen waardoor zij beter voorbereid zijn op de overgang en zij weten waar zij hulp kunnen vinden. Ook is het prettig om in kleine groepen met elkaar in gesprek te gaan zodat er verbondenheid ontstaat en vrouwen zodoende merken dat ze niet alleen staan met deze klachten.
Verzuimbeleid
Leidinggevenden kunnen als zij overgangsklachten beter kunnen herkennen vrouwen eerder hulp bieden door bijvoorbeeld begrip te tonen en advies te geven in hulpverlening. Ook kunnen zij met vrouwen bespreken waar ze bij gebaat zijn op de werkvloer. Soms hebben kleine aanpassingen al een gewenst effect.
5384 NE Heesch Brabant
Nederland