skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Caroline van Lokven, Locatie Den Bosch

Belangrijke fase

Stemmingswisselingen, hartkloppingen, gewrichtsklachten, somberheid, opvliegers…..het kan allemaal voorbij komen tijdens de overgang.

Er komt een moment in je leven dat je merkt dat je gaat veranderen: De menstruatie verandert, je hebt soms geen zin meer in dingen waar je voorheen wel zin in had, je gaat anders nadenken over bepaalde dingen. Er kunnen klachten en symptomen gaan optreden die je overvallen en waar je op z’n minst niet blij van wordt. Deze klachten kunnen voor iedere vrouw weer anders zijn.

De overgangsfase is soms niet alleen een periode van hormonale verandering, maar ook in je persoonlijke situatie kan een hoop veranderen. Denk aan kinderen die op het punt staan uit huis te gaan, soms is er de zorg voor een zieke ouder. Je bedenkt je ineens dat het werk je allang niet meer bevalt of je wil de thuissituatie veranderen omdat je er niet meer tevreden mee bent. Soms is het teveel als al deze dingen tezamen komen, en dan is het wel zo prettig als je naar een vrouwelijke hulpverlener kunt gaan die kennis van zaken heeft.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.zorgvoordeovergang.nl

Ik ben lid van de V&VN (beroepsvereniging verpleegkundigen) en de DMS (Dutch Menopause Society, gynaecologie)

Welkom op de pagina van Caroline van Lokven

Mijn naam is Caroline van Lokven, sinds 1984 werkzaam in de gezondheidszorg. Ik heb in diverse ziekenhuizen gewerkt, waaronder 9 jaar in de Klokkenberg (kliniek voor hartchirurgie) en 7 jaar op een cardiologische afdeling van een algemeen ziekenhuis.

Zie voor meer informatie mijn eigen website (scrol naar beneden).

Consulten

1e consult/intakegesprek
Het 1e consult duurt een uur en is een oriënterend gesprek. Ik zal je een aantal vragen stellen om een duidelijk beeld te krijgen van je situatie. We bespreken je klachten en ik kijk of deze overgangsgerelateerd zijn, ik bekijk waar dat je ongeveer zit in de overgang en ik vraag naar de voorgeschiedenis en eventueel medicijngebruik. Ook geef ik uitleg over wat er in het lichaam gebeurt tijdens deze hormonale fase. Na dit gesprek maken we een vervolgafspraak.

Vervolgafspraken
Tijdens het volgende consult gaan we dieper in op de voor jou belangrijkste klachten. Ik geef uitleg en advies over de behandelmogelijkheden, betreft natuurlijke- en reguliere medicatie, o.a. hormoontherapie, en over voeding en leefstijl. Je kunt hierna zelf een keuze maken wat het best bij je past, uiteraard help ik je hierbij.

Ook komen de gezondheidsrisico’s die ontstaan na de overgang, zoals botontkalking, hart- en vaatziekten, gewichtstoename en borstkanker aan de orde. Ik meet tijdens het consult de bloeddruk, en ik bereken de BMI. Soms vraag ik om bij de huisarts bloed te laten prikken. Het belangrijkste van deze screening is dat je hierna zelf weet of je tot een risicogroep hoort, of er extra onderzoek nodig is, en wat je zelf kunt doen om deze risico’s te beperken.

Ook mogelijk

Bij een vroege overgang, het afbouwen van hormonale therapie, klachten veroorzaakt door borstkankertherapie, baarmoederkanker of een gynaecologische operatie kunt u eveneens bij mij terecht.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.zorgvoordeovergang.nl

Aarzel niet om contact op te nemen, ik help u graag weer op weg!

Contact

U kunt dagelijks telefonisch of per mail een afspraak maken.

U heeft géén verwijzing nodig van de huisarts.

In Heesch zijn afspraken mogelijk  dagelijks van 8.30 – 16.00 uur, of ‘s avonds om 19.00 uur.

In Den Bosch zijn afspraken mogelijk dagelijks van 9.00 – 16.00 uur 

Let op: Van 2 september t/m 13 september is de praktijk gesloten.

01-02-2009
19008158730
17243137
Risk Direct
SCAG
27-02-2022
90049019
Caroline van Lokven, Locatie Den Bosch
Kooikersweg 203D (Gezondheidscentrum Den Bosch West )
5223 KE Den Bosch Brabant
Nederland
Back To Top