skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Annemieke Houweling, locatie Dordrecht

Vivere Overgangspraktijk

Leefbaar door de overgang!

De overgang; iedere vrouw krijgt met deze periode te maken. Het is een proces van hormonale veranderingen waarbij het lichaam op zoek gaat naar een balans. Dit proces kan op verschillende manieren verlopen.

Sommige vrouwen hebben minimale klachten, andere vrouwen ervaren dusdanige klachten dat het dagelijkse leven erdoor kan worden beïnvloed of zelfs door worden beperkt. De klachten kunnen op verschillende vlakken voorkomen. Zo zijn er lichamelijke klachten zoals nachtzweten, opvliegers en heftigere menstruaties tot aan mentale klachten zoals stemmingswisselingen, gevoel van neerslachtigheid en onrust.

Ik ga graag met je in gesprek om je klachten in kaart te brengen, uitleg te geven over het proces van de overgang en samen te komen tot een passend advies op maat.

Mijn naam is Annemieke Houweling, getrouwd en moeder van een dochter.

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik verpleegkundige wilde worden. Na mijn opleiding aan de HBO-V heb ik op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis gewerkt. Ik werk alweer geruime tijd op het slaapwaakcentrum waar we mensen begeleiden met slaapproblemen.

Als ervaringsdeskundige van de overgang heb ik ervaren hoe fijn het is om  hulp te krijgen bij klachten. Nu ikzelf de opleiding tot verpleegkundige overgangsconsulente aan de Breederode Hogeschool in Rotterdam heb gevolgd vind ik het geweldig om vrouwen te kunnen helpen die problemen ervaren door de overgang. Mijn mening is dat deze periode van het leven te mooi is om je te laten beperken door de klachten. Leef is daarom mijn motto!

Vivere, de naam van mijn praktijk, is een krachtig Italiaans woord wat LEEF betekent, Dat heeft geen verdere uitleg nodig maar het is een gevoel.

Ik ben als verpleegkundig overgangsconsulente opgeleid op het gebied van de overgang. Ik geef informatie, advies en begeleiding.

Het eerste consult zal bestaan uit het geven van informatie over de overgang, inventariseren van de klachten en het opstellen van een advies op maat. Dit gesprek zal ongeveer anderhalf uur in beslag nemen.

Tijdens het 2e consult evalueren we de adviezen en zal ik meer informatie geven over de mogelijke risicofactoren van de overgang. Sommige klachten kunnen dusdanig heftig zijn dat een verwijzing naar een arts noodzakelijk kan zijn.

Afspraken in overleg zijn mogelijk op vrijdag in het Profundum bekkencentrum , van Godewijckstraat 104a in Dordrecht.. Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Voor het maken van een afspraak voor een consult ben ik telefonisch bereikbaar op 06-19366192. Een afspraak maken via de mail is ook mogelijk; stuur een bericht naar: annemieke@viviere-overgangsconsulente.nl.

Via mijn website: htpps://vivere-overgangsconsulente.nl kan een afspraak gemaakt worden via het contactformulier.

Een consult-online behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Voor het maken van een afspraak bij een verpleegkundig overgangsconsulente is geen verwijzing van de huisarts nodig. Het bezoek wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit een aanvullend pakket. Kijk hiervoor de voorwaarden van je polis na.

Annemieke Houweling, locatie Dordrecht
Godewijckstraat 104a
3311 GX Dordrecht Zuid Holland
Nederland
Back To Top