skip to Main Content
Inloggen

Dit is het inlogformulier voor de verpleegkundig overgangsconsulenten. Hiermee kunnen zij inloggen in de beschermde omgeving van de vereniging voor verpleegkundig overgangsconsulenten.

Anita Feddema – van Leijsen

Hulp bij Overgangsklachten

Voor een afspraak 0638896484 voor vragen mail@overgangspraktijknijkerk.nl

Iedere vrouw komt in de overgang. Bijvoorbeeld omdat het bij de levensfase hoort, maar kan ook (te) vroeg gebeuren door een ingreep, medicatie of onbekende oorzaak.

De overgang begint meestal eerder dan je denkt. Al ver voor je laatste menstruatie is er van alles aan het veranderen in je lichaam en zijn de hormoonschommelingen soms al merkbaar. Ook nemen de gezondheidsrisico’s toe voor vrouwen na de overgang.

Je lichaam raakt uit balans door een veranderende hoeveelheid beschikbare hormonen. Er kunnen klachten ontstaan op lichamelijk, psychisch of maatschappelijk vlak, vaak is er ook een overlapping in de problemen.

Wanneer je vragen hebt over de overgang, of (vage) klachten waarvan je denkt dat ze misschien bij de overgang horen, blijf er dan niet mee zitten maar maak een afspraak!

Samen gaan wij toe werken naar een nieuwe balans!

/vc_column_text]

Anita Feddema

Mijn naam is Anita Feddema-van Leijsen (1963). Ik ben HBO-Verpleegkundige en heb werkervaring opgedaan in de verschillende velden van de zorg. Uiteindelijk heb ik ruim 10 jaar met veel plezier gewerkt op de acute opname afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis.

Hoe Verpleegkundig Overgangsconsulente geworden

Ik bemerkte dat er weinig gespecialiseerde zorg is voor vrouwen met overgangsklachten. De klachten worden niet (h)erkend door zorgaanbieders, maar ook veel vrouwen weten zelf niet wat de overgang precies inhoud en wat zij kunnen verwachten.

Ik heb de opleiding tot Verpleegkundig Overgangsconsulente aan het Erasmus Medisch Centrum afgerond.Deze 1 jarige specialistische opleiding is op HBO niveau, dit is de enige opleiding tot Overgangsconsulente die erkend wordt door de NVOG en de DMS

In 2012 ben ik gestart met “Overgangspraktijk Nijkerk”.

Ik wil graag de individuele vrouw ondersteunen en begeleiden om op een goede manier door de overgang heen te komen en een nieuwe balans te vinden. Daarnaast wil ik graag kennis delen met vrouwen over de overgang, niet alleen als zij overgangsklachten hebben, maar ook als zij nog niet in de overgang zitten. Want een slimme meid is op haar overgang voorbereid.

Ik doe dit door voorlichtingen te geven aan groepen vrouwen, bij bedrijven, instellingen en verenigingen.

Voor verdere informatie en/of een afspraak maken of voor een voorlichting bij uw bedrijf, instelling of vereniging kunt u contact met mij opnemen door mij te bellen op 0638896484 of te mailen naar: mail@overgangspraktijknijkerk.nl

Ik ben aangesloten bij de V& VN en de DMS/Dutch Menopause Society.

Omdat iedere vrouw uniek is, bestaan er geen kant en klare oplossingen om problemen aan te pakken. Tijdens de consulten wordt er specifiek ingespeeld op uw situatie en stel ik samen met u een behandelplan op. Met als doel dat u weer in een goede balans komt.

U kunt ook meer informatie vinden op mijn webpagina: www.overgangspraktijknijkerk.nl

Mijn praktijk heeft een regionale functie, Nijkerk ligt centraal voor de provincies, Gelderland, Utrecht en de Flevopolder.

Op dit moment werk ik samen met verschillende bedrijven en zorginstellingen om ziekteverzuim onder vrouwen in de leeftijdscategorie 40-65 jaar te verlagen. Doelstelling is om werknemers en werkgevers inzicht te geven in wat de overgang in kan houden en bij wij zij indien nodig hulp kunnen zoeken.  Mocht u hiervoor belangstelling hebben binnen uw bedrijf, neemt u dan contact met mij op.

Hebt u vragen, wilt U een afspraak maken  of wilt u informatie over voorlichtingen over de overgang en/of verlagen van ziekteverzuim, dan kunt u mij bellen op 0638896484 of een mail sturen naar: mail@overgangspraktijknijkerk.nl

2012
79032598230
55844561
Risk Direct
SCAG
06-03-2022
90-048931
Anita Feddema – van Leijsen
Kostverloren 7
3863BA Nijkerk Gelderland
Nederland
Back To Top